marți, iunie 6, 2023

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea California din Los Angeles, arată că activitatea cerebrală a unei persoane după ce vede imagini erotice poate demonstra câţi parteneri sexuali a avut.

Potrivit lui Nicole Prause, esenţială este reacţia unei persoane atunci când vede imagini mai „cuminţi”, cu mai puţină încărcătură erotică.

„Dacă vei răspunde puternic la imagini discrete cu sex, atunci şi în viaţa reală te exciţi foarte repede. În cazul unor imagini intense, explicite, oricine se va excita. Diferenţa o fac imaginile care doar sugerează sexul, cele foarte slabe”, precizează Prause.

Te-ar mai interesa: Fructul minune care te vindecă de cancer: Are efec...

Echipa coordonată de Prause a ales 40 de bărbaţi şi 22 de femei, cu vârste între 18 şi 40 de ani. Fiecare a precizat câţi parteneri sexuali a avut în ultimele 12 luni, apoi au urmărit 225 de imagini diferite, unele din ele cu conotaţie sexuală, altele neutre.

Activitatea lor cerebrală a fost monitorizată la electroencefalogram, pentru a se observa reacţia emoţională la aceste imagini.

Persoanele care precizaseră că au avut mai mulţi parteneri de sex au fost cele care au arătat un răspuns puternic la imaginile erotice, chiar şi la cele mai slabe.

Cercetătorii cred că acest interes pentru sex şi tendinţa de a se excita rapid sunt factorii care îi fac pe unii oameni să caute mai mulţi parteneri. Astfel, nu partenerul este esenţial, ci actul în sine, persoana căutând să obţină satisfacţie sexuală.

Te-ar mai interesa: Infecția gravă care se ascunde în corp. „Produce u...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private