miercuri, iunie 16, 2021

Anchetatorii au făcut o nouă dezvăluire în cazul Caracal. Prietenul lui Dincă, Ștefan Risipiceanu ar fi participat la sechestrarea și violarea Luziei Melencu, prima tânără, în vârstă de 18 ani, declarată dispărută

în luna aprilie.

Detaliul care l-ar fi dat de gol ar fi că Risipiceanu avea pe mâini urme asemănătoare arsurilor provocate de foc – focul în care ar fi ars cadavrele celor două fete, Alexandra și Luiza. Medicii sunt, însă de altă părere, deoarece arsurile de pe mâinile „complicelui” se aseamănă mai mult cu cele provocate de boala-bețivului.

Anchetatorii au făcut o nouă dezvăluire în cazul Caracal. Dr. Carmen Madeleine Curea, medic primar dermato-venerolog la spitalul Colentina din Capitală, demontează această ipoteză și dă o explicație bine ancorată științific:

„Din ce s-a putut observa din

imaginile difuzate în mass-media, afecțiunea acestui bărbat pare a fi un Eritem pelagroid, adică o boală de piele apărută pe fondul consumului excesiv de alcool. În această boală se asociază și hepatită toxică etanolică.

Anchetatorii au făcut o nouă dezvăluire în cazul Caracal. La nivelul pielii apare fotosensibilitate marcată pe zonele expuse la soare: față, antebrațe, mâini, leziunile semănând cu niște arsuri, cu bule care se vindecă cu cicatrice și leziuni hiperpigmentate. Această boală este o boală cronică și cu șanse mici de ameliorare având în vedere că pacienții respectivi nu își pot schimba

stilul de viață.

De obicei boala se agravează având în vedere că bolnavii lucrează în agricultură, expuși la soare și consumă în special țuică din producția proprie”, explică dr. Carmen Curea, pentru evz.ro. „Acestea sunt boli cronice, care se dezvoltă lent, după ani de degradare fizică. Nu are legătură neapărat cu igiena corporală”, mai spune dermatologul.

Citiți întregul articol pe evz.ro.

Ultimele stiri

Parteneri