miercuri, februarie 8, 2023

Dr. Mihaela Bilic a tot vorbit despre greşelile foarte uşor de făcut atunci când vine vorba despre alimentaţie, dar care te poate costa scump! Acum a vorbit despre incriminarea lanțurilor fast-food.

Potrivit medicului, Ani la rând lanțurile de fast-food au fost acuzate că nu oferă informații clienților despre conținutul de zahăr/grăsimi al preparatelor, că nu oferă alternative sănătoase. Tabelul de nutrienți a fost pus la vedere, astfel încât consumatorii să aleagă în cunoștință de cauză.

Te-ar mai interesa: ȘOC DE PROPORȚII ÎN PRO TV! Jurnalist celebru anch...

Acum vine concluzia medicului: Dr. Mihaela Bilic: Știm ce/cum trebuie să mâncăm sănătos, dar nu ne pasă. Cine duce mâncarea la gură?

Dr. Mihaela Bilic: Știm ce/cum trebuie să mâncăm sănătos, dar nu ne pasă

„Știm ce/cum trebuie să mâncăm sănătos, dar nu ne pasă. Ani la rând lanțurile de fast-food au fost acuzate că nu oferă informații clienților despre conținutul de zahăr/grăsimi al preparatelor, că nu oferă alternative sănătoase, că au în meniu doar produse periculoase pentru siluetă.

În consecință, oferta lor s-a diversificat, iar tabelul de nutrienți a fost pus la vedere, astfel încât consumatorii să aleagă în cunoștință de cauză. Care a fost rezultatul? Total neașteptat: oamenii au continuat să mănânce ceea ce erau obișnuiți, ignorând complet avertizările/alternativele.

Te-ar mai interesa: Condimentul anti-cancer care ajută la eliminarea g...

„Nimeni alta decât mâna noastră duce mâncarea la gură”
Din cele 250 de persoane care au intrat într-un restaurant fast-food, doar 157 își aminteau ceva vag despre valorile nutriționale și numai 63 știau concret conținutul de grăsimi din preparatele consumate. Dintre aceștia doar 18 erau la curent cu oferta de produse sănătoase existentă în meniu și numai 5 au și comandat un astfel de produs”, spune medicul nutriționist.

Te-ar mai interesa: Primele cuvinte ale Ecaterinei, fetița preotului N...


Concluzia este că oamenii doreau exact acele produse “nesănătoase

„Când au fost întrebați dacă informațiile nutriționale afișate i-au făcut să se răzgândească în legătură cu alegerile făcute, răspunsul a fost: “probabil nu”! Concluzia este că oamenii doreau exact acele produse “nesănătoase”, chiar dacă știau că sunt hipercalorice. Atunci când vrem să mâncăm sănătos, există soluții. Iar când vrem s-o facem lată, nimeni și nimic ne poate opri! Fast-food-ul îngrașă, e drept, însă alegerea ne aparține și nimeni alta decât mâna noastră duce mâncarea la gură”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Băutura care ajută la reducerea riscului de forma...

Nu doar românii sunt adepții alimentației năsănătoase. În acest context,  Departamentul Agriculturii din SUA raportează că una sau mai multe mese de tip fast-food pe săptămână sunt asociate cu obezitatea, dar și alte boli sunt în strânsă legătură cu meniurile fast-food, potrivit Livestrong.

Ateroscleroza

Antreurile pe bază de carne și pește, precum și rondele de ceapă prăjite și cartofii prăjiți, conțin cantități mari de colesterol și grăsimi saturate, substanțe care amenință sănătatea arterială. Cu cât consumi mai mult, cu atât se produce o acumulare mai mare în arterele tale. Acest lucru îngustează spațiul prin care curge sângele, reducând cantitatea de oxigen care ajunge la țesuturi. Deteriorarea pereților arterelor poate crea sângerări și cheaguri de sânge periculoase. Această afecțiune, numită ateroscleroză sau artere înfundate, poate provoca atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ ALIMENTARĂ! Chipsuri contaminate cu o subst...

Hipertensiune

Hipertensiunea arterială este direct legată de aportul excesiv de sodiu. Multe fast-food-uri sunt încărcate cu sodiu care provine din sarea folosită în condimente. Burgerii, tacos-ul, cartofii prăjiți și chiar plăcintele fierbinți cu fructe au un conținut ridicat de sodiu.

Unii, cum ar fi creveții prăjiți, au aproape 100% din limita zilnică sugerată de Asociația Americană a Inimii. Hipertensiunea arterială crește progresia aterosclerozei și crește riscul de a dezvolta boli de inimă

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private