sâmbătă, iulie 2, 2022

Focare de hepatită A. Autoritatea federală pentru medicamente din SUA a raportat cazurile de hepatita A: 17 persoane în Statele Unite și 10 în Canada. Cauza a fost identificată. Se pare că boala 

15 îmbolnăviri au fost raportate în California și câte una în Minnesota și Dakota de Nord, a precizat Autoritatea federală pentru medicamente din Statele Unite.

12 dintre persoanele bolnave au fost spitalizate, a precizat FDA, fără a da detalii.

Te-ar mai interesa: Bila leneșă, tratament naturist. Medic: „Fac...

Produsele, care au fost distribuite la nivel național, au fost vândute de două branduri în perioada 5 martie – 25 aprilie, a precizat FDA într-un comunicat citat de Reuters.

Căpșunile bio importate au fost cumpărate între 5 și 9 martie

„Persoanele care au cumpărat căpșunile proaspete și apoi le-au congelat pentru a le consuma ulterior nu ar trebui să le consume. Acestea ar trebui aruncate”, a precizat aceasta.

Agenția de Sănătate Publică din Canada și Agenția Canadiană de Inspecție Alimentară au declarat că investighează cazuri în provinciile Alberta și Saskatchewan.

Căpșunile bio importate au fost cumpărate între 5 și 9 martie și nu mai sunt disponibile în Canada, au precizat acestea.

Te-ar mai interesa: Sfâșietor! Un tânăr de doar 20 de ani a hotărât să...

„Pe baza constatărilor investigațiilor de până acum, consumul de căpșuni organice proaspete importate este sursa probabilă a focarului”, au precizat agențiile într-o declarație.

Cum se transmite hepatita A?

De obicei hepatita A se transmite atunci cand virusul este introdus in organism la nivelul gurii ca urmare a contactului cu obiecte, mancare sau bauturi contaminate. O persoana se poate infecta prin:

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui medic: Nu vă autodiagnosticați!...

Contact cu alta persoana infectata:

  • Cand persoana infectata nu se spala cum trebuie pe maini dupa ce a folosit toaleta si apoi atinge alimente sau obiecte
  • Atunci cand un parinte nu se spala adecvat pe maini dupa ce a schimbat scutecul sau l-a spalat pe copilul infectat dupa ce acesta a avut scaun
  • Cand cineva face sex sau are un contact sexual cu o persoana infectata (fara a se limita doar la contactul anal-oral)

Ingerarea unor alimente sau bauturi contaminate:

Hepatita A poate fi transmisa prin ingestia de alimente sau bauturi contaminate (inclusiv alimente congelate sau gatite insuficient). Alimentele cu riscul cel mai mare sunt fructele, legumele, midiile, inghetata si apa din surse nesigure. Apa clorinata omoara virusul hepatiei A cand acesta contamineaza sursa de apa.

Te-ar mai interesa: De ce se umflă picioarele vara. Cauze: de la deshi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private