sâmbătă, septembrie 24, 2022

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă să mâncăm nucile cât sunt crude pentru că sunt pline de iod și se digeră mai ușor, în plus o mână de nuci e la îndemâna oricui.

Iată ce a scris pe pagina sa de Facebook:

”Când vine vorba de fructe oleaginoase știm că sunt gustarea ideală, sățioasă, pline de fibre, minerale și grăsimi nesaturate valoroase pentru sănătate. Însă magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, așa că ne trezim mâncând alune, caju, fistic și migdale iar de nuci uităm cu totul!

Te-ar mai interesa: Temperatura optimă în casă. Medic: Aceasta este că...

Un pumn de miez de nucă zilnic

Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor. Grăsime înseamnă multe calorii dar și mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneșă. Cu cât acești sâmburi sunt mai uscați și mai deshidratați „cad” mai greu, așa că multe persoane aleg să-i consume după ce îi țin câteva ore în apă.

Nu asteptați ca nucile să se usuce și să se râncezească prin cămară, faceți  o cură de minerale și iod, accelerază metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale. Un pumn de miez de nucă zilnic… e la îndemâna oricui.”

Te-ar mai interesa: VIDEO cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecam...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private