miercuri, iunie 7, 2023

Compania Pfizer a decis să investească profiturile extraordinare obţinute din vaccinul şi tratamentul său pentru Covid-19 în dezvoltarea de produse pentru combaterea cancerului, în special în achiziţia sa de 43 de miliarde de dolari a Seagen, a declarat directorul general Albert Bourla la un eveniment de presă organizat joi de Reuters.

”Pfizer oferă toate profiturile pe care le-am obţinut din Covid în ’21 şi ’22 şi ceea ce vom obţine în ’23 pentru a achiziţiona tehnologie şi produse care credem că ne vor permite să luptăm împotriva cancerului”, a spus el, numind efortul producătorului de medicamente ca fiind următorul pariu de investiţii.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Aveți grijă cu cerealele! Ni se...

Produsele pentru Covid au condus veniturile Pfizer la niveluri record, depăşind 100 de miliarde de dolari în 2022 şi 80 de miliarde de dolari în 2021. Bourla vrea să mute atenţia producătorului de medicamente de la vaccinurile şi tratamentul pentru Covid-19, care au plasat compania în fruntea răspunsului la pandemie şi au condus la o creştere excepţională a veniturilor.

Scăderea vânzărilor de produse pentru Covid

Compania se află în mijlocul unei scăderi abrupte, dar aşteptate, a vânzărilor de produse pentru Covid şi se pregăteşte, de asemenea, pentru scăderea veniturilor în anii următori pentru unele dintre medicamentele sale cele mai vândute, pe măsură ce acestea încep să se confrunte cu concurenţa din partea medicamentelor generice ieftine.

Te-ar mai interesa: Ce cauze are la baza mirosul puternic al transpira...

Drept urmare, investitorii cer ca Pfizer să producă noi medicamente de succes, care pot atrage miliarde în fiecare an, fie din portofoliul propriu de medicamente al companiei, aflate în dezvoltare, fie prin tranzacţii, informează sursa citată de News.ro.

Bourla a supravegheat deja o serie de achiziţii pentru a susţine portofoliul de medicamente al Pfizer, în frunte cu acordul de 43 de miliarde de dolari pentru Seagen, care realizează terapii ţintite complexe pentru cancer.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar spune care este cel mai bun ”medicament”...

Tranzacţii record pe piaţa farma

Alte tranzacţii recente ale Pfizer includ achiziţionarea Biohaven Pharmaceutical Holding, producătorul unui tratament pentru prevenirea migrenei, pentru 11,6 miliarde de dolari, o achiziţie de 6,7 miliarde de dolari a dezvoltatorului de medicamente pentru colita ulceroasă Arena Pharmaceuticals şi o tranzacţie de 5,4 miliarde de dolari pentru Global Blood Therapeutics.

Bourla a condus Pfizer în timp ce producătorul de medicamente din New York a concurat alături de partenerul german BioNTech pentru a dezvolta un vaccin pentru Covid. Compania a dezvoltat, de asemenea, Paxlovid, un tratament antiviral pentru această boală, care salvează vieţi.

Te-ar mai interesa: Spune NU osteoporozei! 6 moduri de a îmbunătăți de...

Pfizer şi alţi producători de vaccinuri pentru Covid se aşteaptă să vândă următoarea rundă de injecţii de rapel pe piaţa comercială, mai degrabă decât direct guvernului federal, aşa cum au făcut-o anterior. Pfizer a spus că se aşteaptă să dubleze aproximativ de patru ori preţul vaccinului său pentru Covid, la aproximativ 110 până la 130 dolari pe doză, în acest an.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private