Sari la conținut

Îndemn la rugăciune. Arhiepiscopul Tomisului: Umilele noastre rugăciuni să deschidă mințile şi inimile celor ce au provocat acest război

Teodosie
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
episcop

Îndemn la rugăciune. Arhiepiscopul Tomisului a vorbit despre situația din Ucraina și spune „nu este un război de apărare a credinței şi a gliei, este mai mult un război în care nu a fost destulă diplomație”.

„Această rugăciune trebuie să fie adâncul sufletului şi trebuie să ne manifestăm durerea că, iată, creștini ortodocși, cum sunt şi cei care au declanşat acest război, să ne rugăm pentru luminarea lor ca Dumnezeu să întoarcă în bine gândul.

Niciodată un război nu aduce bine, ci aduce pagube, aduce pierderi de vieţi omeneşti. Noi am sperat să nu înceapă acest război, cum mulţi analişti auzindu-i sperau să nu înceapă acest război. Acum suntem în faţa unei realități, războiul a început.

Războiul este şi provocat şi început

Să ne rugăm lui Dumnezeu ca Domn al păcii să asculte şi umilele noastre rugăciuni să deschidă mințile şi inimile celor ce au provocat acest război, celor ce au început acest război. Războiul este şi provocat şi început.

Există şi nişte provocări prealabile, există şi nişte înverşunări de declanşare a războiului. Orice înfierbântare, orice violență în a face pace sau în a da consistență unor idealuri nu sunt după voia lui Dumnezeu şi după firea lucrurilor”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului, joi seara, la o emisiune la Radio Dobrogea.

„Nu putem fi pasivi, să spunem războiul îşi meargă cursul, nu este un război de apărare a credinței şi a gliei, este mai mult un război în care nu a fost destulă diplomație, nu a fost destul dialog.

Trebuia să se continue dialogul, să fie nişte negocieri mai pacifiste. Când începe războiul deja este mult mai greu să mai negociezi pacea, dar nu ne putem opri din nădejdea noastră că avem dârzenie, credinţă, rugăciune stăruitoare şi chemând pe Dumnezeu să ne fie mereu aliat idealurilor noastre că numai pacea poate să aducă armonie şi bucurie în sufletele noastră, războiul se poate opri”, a mai afirmat Arhiepiscopul Tomisului, citat de ziare.com

„Nu este un război de apărare a credinței şi a gliei, este mai mult un război în care nu a fost destulă diplomație”

„Nu este niciun război justificat, uciderea semenilor în numele unor ambiții nu este o dreptate, ci este o înfierbântare şi o ambiție. Pe de altă parte, trebuia să fie şi mai multă diplomație, mai multă negociere, mai multă răbdare şi mai multă înțelepciune că de ambele parți trebuia să fie mai multe negocieri, nu s-ar fi ajuns aici dacă nu s-ar fi produs tensiuni între cele două părți înainte de război. Oricine ar fi. Mânia şi iuțirea sunt păcate”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel