Sari la conținut

7 obiceiuri care te vor ajuta să atingi iubirea de sine. Pentru o viață împlinită, învață cum să te iubești pe tine

Sursă foto: Getty Images
Iubirea de sine esențială pentru sănătatea mentală și emoțională

În ultimii ani, sănătatea mintală și sănătatea emoțională au devenit subiecte populare de conversație. Tot mai mulți oameni continuă să vorbească despre luptele cu anxietatea și depresia, iar acest lucru este atât inspirațional, cât și frumos. În timpul acestor conversații, unul dintre elementele comune este iubirea de sine, care este diferită pentru fiecare persoană în parte.

Sunt mulți oameni care pur și simplu nu știu cum să practice iubirea de sine. Atunci când nu reușești să îți dai seama și vezi alți oameni care se iubesc fără probleme, acest lucru poate provoca o spirală a depresiei. Suntem aici pentru a vă ajuta să atingeți iubirea de sine totală și avem șapte obiceiuri care vă vor ajuta în călătoria dumneavoastră. Continuă să citești pentru a afla cum să te iubești fără greș.

Fă o listă cu lucrurile care funcționează pentru tine

Este ușor să scoatem la iveală toate aspectele negative din viață, dar rareori oamenii își fac timp să recunoască aspectele pozitive pe care le au deja. Faceți o listă cu lucrurile care funcționează pentru dumneavoastră. Acesta este un pas mic spre acceptarea de sine. Odată ce aveți o imagine a câte aspecte pozitive sunt în viața dumneavoastră, va fi mai ușor să începeți să vă iubiți.

Încetează cu comparațiile

Oamenii sunt în mod natural competitivi, iar aceasta este o trăsătură umană periculoasă. Atunci când te compari cu toți ceilalți, te îndrepți pe o cale întunecată. Există 8 miliarde de oameni pe această planetă. De ce să te compari cu toată lumea? Luați toată energia pe care o cheltuiți comparând și canalizați-o pentru a vă concentra pe propria călătorie. Acest lucru vă va elibera de comparații și vă va ajuta să vă apreciați realizările.

Stabilirea limitelor

Limitele ajută la păstrarea sănătății tale mentale. Unii oameni muncesc toată viața pentru a stabili limite, dar stabilirea acestora vă poate împiedica să vă epuizați emoțional și mental. Este în regulă să spui nu! Refuzați un proiect de lucru, o relație sau activități care vă epuizează. Veți descoperi că aveți mai multă capacitate emoțională și mentală atunci când sunt stabilite limite.

Renunțați la persoanele toxice

persoana toxica
Sursă foto: Canyon Crossing Recovery

Acest lucru vine după sfatul anterior cu un motiv: eliminarea persoanelor toxice din viața ta este o limită importantă. Oamenii toxici absorb adesea energia oamenilor buni, iar tu nu te poți iubi pe tine însuți dacă alții îți absorb dragostea, timpul și energia. Pentru a atinge iubirea de sine, s-ar putea să fie nevoie să te îndepărtezi de cei care te secătuiesc. Nu vă fie teamă să faceți acest lucru, chiar dacă poate fi dificil.

Explorați spiritualitatea

De multe ori, oamenii își găsesc pacea și acceptarea atunci când se deschid către spiritualitate. Nu vă închideți ușile în fața budismului, islamului, creștinismului, iudaismului, taoismului sau a orice altceva care ar putea ajuta la stabilirea unei baze iubitoare în ființa voastră.

Permiteți-vă să porniți într-o călătorie de auto-explorare.

S-ar putea să descoperi că intrarea în contact cu latura ta spirituală deblochează ușa către o viață în care este mai ușor să te iubești pe tine însuți.

Învață să te ierți pe tine însuți

Acest lucru este greu de făcut, deoarece majoritatea oamenilor sunt în mod natural duri cu ei înșiși. Acest lucru este parțial înrădăcinat în comparație cu ceilalți și este un alt defect uman.

Nu există niciun motiv să te pedepsești pentru că ai făcut o greșeală, deoarece greșelile sunt momente de învățare care te ajută să te dezvolți.

Când începi să accepți că este în natura umană să dai greș în anumite lucruri, vei fi cu un pas mai aproape de iubirea de sine. Pe de altă parte, exersează auto-elogierea atunci când nu faci o greșeală!

Fă lucruri la care ești bun

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Este plăcut să te simți bine în pielea ta, iar una dintre cele mai ușoare modalități de a face acest lucru este să faci ceva sau lucruri la care te pricepi. Stima de sine și iubirea de sine sunt legate! Atunci când reușești să faci ceva la care excelezi, există o reacție naturală de endorfine care te face să te simți bine. Dacă sunteți un pictor excelent, puneți pensula pe pânză. Dacă sunteți un bucătar excelent, petreceți o seară lungă în bucătărie pregătindu-vă mâncărurile care vă caracterizează. Indiferent de ceea ce faci bine, fă acele lucruri și te vei simți bine în pielea ta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel