Sari la conținut

Mare atenție la acest medicament popular. Medicii nu ar trebui să-l prescrie mai mult de o săptămână! Folosirea îndelungată poate duce la deces

Medicamente
Foto credit: arhiva doctorulzilei.ro
Bolnavii din Buzău își găsesc greu medicamentele necesare

Medicul principal al Spitalului din Moscova № 71 și prezentatorul TV Alexander Myasnikova avertizează asupra unei amenințări grave pe care o ascunde un medicament popular din dulapul de medicamente de acasă.

Potrivit medicului, este vorba despre laxative. Faptul este că cei mai renumiți agenți din această categorie extrag apa și electroliții din organism, în urma cărora apar deshidratarea gravă și aritmia. El a amintit că aproximativ două milioane de copii mor anual din cauza diareei, mai ales în Africa, unde nu se știe cum să se restabilească echilibrul apă-sare.

Myasnikov a dat o rețetă simplă pentru realizarea unui produs care va ajuta la evitarea consecințelor grave. Astfel, el a sfătuit să adăugați o lingură de zahăr, o linguriță de sare și bicarbonat de sodiu la un litru de apă și să beți această soluție pentru a evita deshidratarea.

Această metodă a fost aprobată de experți de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Medicul a adăugat că, în unele țări, medicii nu pot prescrie laxative mai mult de o săptămână deoarece folosirea lor mai îndelungată poate duce la deces.

În acest caz, activitatea peristaltismului este perturbată și intestinul nu își mai poate îndeplini funcțiile fără ajutorul medicamentelor.

„Răspunsul constă în alimentația adecvată, multe lichide și fibre. Și dacă luați laxative, atunci opriți-vă la cele care formează un bulgăre și trag conținutul spre tine, și nu la cele care îl împing în mod activ prin peretele intestinal”, a concluzionat Myasnikov, potrivit sursei.

Ce se întâmplă atunci când crește riscul de constipație
Sursa: arhiva Doctorul Zilei

Fructe pe care să le limitezi pentru a preveni constipația

În cazul fructelor, există unele care nu sunt recomandate, deoarece pot contribui la constipație.

  • Bananele verzi și necoapte: este indicat să incluzi în dieta ta banane coapte, deoarece celelalte conțin amidon rezistent și pot fi greu de digerat și pot contribui la constipație.
  • Merele cu coajă: Este de remarcat faptul că fibrele din coajă sunt benefice pentru multe persoane, dar pentru altele, pot provoca probleme digestive și agrava afecțiunea. Prin urmare, este important să o decojiți înainte de a o mânca.
  • Citricele fără fibre: Mandarinele și portocalele sunt bogate în vitamina C, dar atunci când sunt consumate sub formă de sucuri și fără fibrele naturale, acestea pot îngreuna circulația prin tractul digestiv. Trebuie să mâncați fructul întreg pentru a obține beneficiile.
  • Perele: sunt fructe bogate în aromă și au mai multe substanțe nutritive care ajută la sănătatea oamenilor, dar pot avea un efect astringent, datorită conținutului ridicat de pectină, care provoacă constipație..

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel