Sari la conținut

Medic cardiolog: Încetează să mănânci aceste alimente dacă ai hipertensiune arterială

Hipertensiune arterială.
Credit foto: arhiba Doctorul Zilei
Diera benefica pentru hipertensiune arteriala

Două alimente despre care medicii spun că ar trebui să încetezi să le mănânci dacă te lupți cu hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este o problemă care nu trebuie ignorată. În timp, poate duce la riscuri grave pentru sănătate, cum ar fi boli de inimă, accident vascular cerebral și multe altele.

Dacă te lupți cu hipertensiunea arterială, există multe schimbări pe care le poți face în viața ta de zi cu zi pentru a gestiona problema, dar unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare este dieta ta.

Deși există multe alimente sănătoase pentru inima pe care le puteți adăuga în farfurie pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale, există și câteva lucruri pe care ar trebui să le eliminați pentru a vă reduce riscul.

Cardiologul Raed Bargout, dieteticianul înregistrat Krutika Nanavati și nutriționistul Susan Schachter, au avertizat că anumite alimente, cum ar fi carnea de delicatese și conservele, ar trebui evitate de oricine se luptă cu hipertensiunea arterială, potrivit shefinds.com

Aflați mai multe despre riscurile acestor alimente bogate în sodiu mai jos.

Alimente la care să renunți: Carnea procesată

De la șuncă la friptură de vită, carnea delicată este un ingredient popular pentru sandvișuri pe care mulți dintre noi îl avem în frigidere chiar acum. Cu toate acestea, oricât de comun este acest aliment, poate avea un impact grav asupra sănătății tale dacă îl consumi în mod regulat.

De fapt, potrivit Dr. Bargout, este una dintre cele mai proaste opțiuni disponibile atunci când vine vorba de tensiune arterială și sănătatea inimii.

„Carnea de delicatese procesată se află în fruntea listei pentru alimente care pot crește riscul de evenimente cardiovasculare, inclusiv atacuri de cord și accident vascular cerebral”, spune el.

„Carnurile procesate, cum ar fi slănina, cârnații și carnea de delicatese, sunt bogate în sodiu, grăsimi nesănătoase și conservanți”, avertizează Schachter. „Pot contribui la creșterea în greutate, la niveluri ridicate de colesterol și la hipertensiune arterială”.

Una dintre principalele probleme la îndemână aici este conținutul de sare. Carnea procesată are un conținut excesiv de sodiu, mult mai mult decât conținutul recomandat zilnic.

Consumul prea mare sare poate crește tensiunea arterială. The American Health Association recomandă nu mai mult de 2.300 mg și sub 1.500 mg pentru adulții cu hipertensiune arterială.

În loc de salam bogat în sodiu, procesat, cârnați și multe altele, încercați să optați pentru curcan proaspăt sau pui pe sandviș.

Ai hipertensiune? Renunță la conserve

Pe lângă carnea procesată, conservele sunt un alt aliment foarte procesat, cu conținut ridicat de sodiu, pe care experții în sănătate recomandă să-l retragi din dietă dacă te lupți cu hipertensiunea arterială.

„În alimentele conservate se adaugă uneori un conținut ridicat de sodiu, zahăr sau conservanți pentru a le îmbunătăți aroma”, spune Nanavati.

Acestea pot crește riscul de hipertensiune arterială și boli de inimă. În timp ce sodiul din alimentele conservate este o problemă majoră, specialiștii spun că mai trebuie luat în considerare și un alt factor: o substanță chimică cunoscută sub numele de BPA.

„Multe alimente conservate conțin Bisfenol-A (BPA), o substanță chimică despre care se știe că provoacă perturbări hormonale și care a fost legată de o varietate de probleme de sănătate”, explică Nanavati.

Pe lângă asta, alimentele conservate nu oferă aproape atât de mulți nutrienți ca alimentele integrale.

„Deoarece conservarea implică în mod obișnuit căldură mare, vitaminele solubile în apă pot fi pierdute, deoarece unele vitamine sunt sensibile la căldură”, a explicat Krutika Nanavati, potrivit sursei citate.

Asta înseamnă că atunci când mănânci legume conservate, de exemplu, te expui în pericol cu toți acești conservanți, în timp ce culegeți beneficii nutriționale minime.

Experții în sănătate sunt de acord că acesta este unul dintre cele mai proaste conserve de acolo. Dacă vrei totuși să cumperi conserve, există opțiuni mai sănătoase:

„Căutați articole cu adaos de zahăr sau sodiu minim și verificați dimensiunea porției. Încercați o varietate de fructe și legume proaspete care sunt ambalate fără adaos. sosuri sau siropuri”, a concluzionat specialistul.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel