Sari la conținut

Alimente nesănătoase pe care le consumăm zilnic. Risc major de accident vascular cerebral

greșeli

Consumul anumitor alimente are un efect negativ asupra sănătăţii vaselor de sânge cerebrale și crește probabilitatea unui accident vascular cerebral dacă acestea sunt prezente în mod constant în dieta unei persoane.

Celebra nutriționistă rusă Margarita Koroleva avertizează că riscul apariţiei accidentului vascular cerebral este strâns legat de obezitate, care, la rândul său, este adesea o consecință directă a modului în care o persoană mănâncă. Medicul atrate atenţia că multe dintre alimentele pe care le consumăm zilnic provoacă această boală.

Alimentele care cresc riscul de accident vascular cerebral

„Accidentul vascular cerebral este cauzat în principal de excesul de greutate, care se formează ca urmare a consumului de alimente rafinate cu valoare nutritivă scăzută, conținut caloric ridicat, exces de grăsimi combinate cu zahăr și sare”, spune Dr. Koroleva, potrivit actualno.com.

Potrivit expertului, pâinea și dulciurile, produsele de cofetărie, consumate în porții mari, sunt periculoase pentru creier.

Specialista în nutriţie susţine că abundența zahărului în alimentație, precum și alimentele cu un conținut ridicat de gluten (paste făinoase) pot provoca procese inflamatorii. „Acest lucru favorizează glicarea, care perturbă integritatea endoteliului vaselor de sânge, în special microvasculatura de la nivelul structurilor creierului, rinichilor și a altor organe vitale”, explică dr. Koroleva.

Diferența între AVC ischemic și cel hemoragic

Accident vascular cerebral ischemic apare atunci când un cheag de sânge blochează o arteră care furnizează sânge creierului sau când trombul se formează undeva în corp și se deplasează la creier, unde blochează fluxul de sânge.

Accident vascular cerebral hemoragic apare atunci un vas de sânge se spartge în creier și apare o sângerare care dăunează celulelor din apropiere. Aproximativ 85% din accidentele vasculare cerebrale sunt ischemice și doar 15% hemoragice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel