Sari la conținut

Medicii de la centrele de vaccinare, neplătiți de două luni. Andreea Moldovan: „Nu știu cine este de vină”

privind carantina națională

Medicii de la centrele de vaccinare, neplătiți de două luni. Andreea Moldovan: „Nu știu cine este de vină”.

Recent, șeful campaniei de vaccinare anti-covid Valeriu Gheorghiță a dezvăluit faptul că medicii care și-au dat acceptul pentru a coordona activitatea centrelor de vaccinare din țară așteaptă să primească banii pentru munca lor. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19. Acesta a spus că instituția care trebuie să asigure remunerarea personalului vaccinator este Ministerul Sănătății.

Medicii de la centrele de vaccinare vor fi plătiți retroactiv

Într-o intervenție la B1TV, Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a dat asigurări că toți medicii de la centrele de vaccinare vor fi plătiți retroactiv.

„Există o latență mare în orice se întâmplă. Nu pot să vă dau date exacte despre partea financiară pentru că efectiv nu o stăpânesc, nici în plan personal, nici în plan al ministerului. Dar ce pot să afirm cu siguranță este că plata se face retroactiv. Din momentul în care medicii și personalul medical din centrele de vaccinare au început să își desfășoare activitatea.

(…) Practic, activitatea în centrele de vaccinare chiar s-a desfășurat bine. Și oamenii care lucrează acolo sunt oameni care s-au dus pentru că doresc să ajute și, bineînțeles, pentru că doresc să aibă un venit suplimentar. Dar cred că pe prim-plan stă corectitudinea fiecăruia dintre cei care lucrează acolo. Nu mi-aș pune niciun fel de dubii față de acest aspect, sincer”, a declarat secretarul de stat.

Andreea Moldovan: „Nu știu cine este de vină. Cu siguranță, se vor lua măsuri”

În cursul zilei de marți, Vlad Voiculescu spunea că vina neplăților la timp ar fi a unui funcționar, care trebuia să semneze solicitarea către Ministerul Finanțelor și să o dea mai departe. Întrebată dacă acel funcționar ar trebui tras la răspundere, Andreea Moldovan a precizat că ea nu știe cine e de vină.

„Cu siguranță, se vor lua măsuri. Nu știu să vă spun ce fel de măsuri. Sinceră să fiu, chiar dacă pare greu de crezut, nu știu cine este acea persoană. Pentru că sunt atât de prinsă în partea mea, încât nu mai apuc să văd și alte aspecte. Dar sunt niște lucruri care sunt regretabile și care îi dor pe mulți alți oameni. Și atunci, cu siguranță, se vor lua măsurile instituționale necesare”, a mai spus Andreea Moldovan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel