Sari la conținut

Negocieri cu sindicatele din sănătate pentru salarii. Când se așteaptă noi proteste ale cadrelor medicale

Negocieri cu sindicatele din sănătate pentru salarii. Când se așteaptă noi proteste ale cadrelor medicale și ce urmează să se întâmple. Guvernul este dispus…

Vești bune pentru cadrele medicale din Marea Britanie! Guvernul Marii Britanii a acceptat, în cele din urmă, să iniţieze negocieri cu sindicatele din sănătate pe tema salariilor.

Săptămâna viitoare sunt anunţate noi proteste ale asistentelor medicale şi ale Servciului de Urgenţă. Mâine, însă, ministrul sănătăţii va avea prima intâlnire cu reprezentanţii asistenţilor medicali.

Primul ministru Rishi Sunak spune că uşa este deschisă pentru discuții cu sindicatele. În decembrie, asistentele medicale au intrat pentru prima dată în grevă în mai bine de 100 de ani, iar săptămâna viitoare sunt anunțate noi proteste ale asistentelor și Serviciului de Ambulanță.

De altfel, mâine, ministrul sănătății va avea prima întâlnire cu sindicatele, ca să discute despre bani.

„Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să începem să discutăm. De aceea, întâlnirea de luni este foarte importantă.

Guvernul a fost mereu clar că este dispus să discute despre salarii, care să fie responsabile, pe care ţara să şi le permită”, a explicat premierul britanic Rishi Sunak într-un interviu acordat BBC și preluat de Radio România Actualități.

De asemenea, asistentele cer majorări salariale de 19 procente, Guvernul le-a oferit 5% și a refuzat să discute cu sindicatele până acum despre bani, făcând referire la nevoia de responsabilitate fiscală, susţinând că o majorare a salariilor precum cea cerută de sindicate ar alimenta inflația, care este în jur de 15 procente.

În Marea Britanie, anul financiar se încheie în aprilie și există suspiciuni că negocierile oferite de Guvern se vor referi exclusiv la o majorare a salariilor doar din următorul an financiar.

Sindicatele au reacționat cu un optimism moderat la invitația la negocieri şi au dat de înțeles că ar accepta mărirea salariilor cu 10 procente, care să se aplice din acest an. Grevele anunțate pentru săptămâna viitoare rămân în vigoare, mai notează Radio România Actualități.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel