Categories: Stil de viaţă

Părul tău arată de parcă ar fi ars? Este uscat și îți cade? Iată care sunt cauzele și cum poți să ai un păr superb

Părul tău arată de parcă ar fi ars? Este uscat și îți cade? Iată care sunt cauzele și cum poți să ai un păr superb fără prea mult efort și costuri mari.

Parul tau si-a pierdut din stralucire si arata ca si cum l-ai fi ars? Iata care sunt principalele cauze pentru care parul parul tau arata ca ars si cum poti remedia problema.

Prea mult șampon îl usucă

Spalarea zilnica a parului indeparteaza uleiurile naturale ale podoabei capilare, care ii dau stralucirea. Pe de alta parte, daca mai reduci din numarul spalarilor, dar cresti cantitatea de sampon pe care o folosesti la o spalare, efectul este acelasi.

Componentele chimice ale samponului pot distruge uleiurile naturale. Pune putin sampon, atat cat sa se faca suficienta spuma, cu care sa te speli pe cap. Cand te speli, nu freca niciodata varfurile parului, ci doar maseaza scalpul.

Balsamul trebuie lăsat să acționeze mai mult timp

Pentru a-si manifesta efectele, balsamul de par ar trebui lasat sa actioneze cel putin 5 minute. Samponeaza-te imediat ce intri in baie, da-ti cu balsam, apoi spala restul corpului, epileaza-te si canta cel putin doua strofe din cantecul tau preferat. Intre timp, balsamul isi face datoria.

Folosești prea des uscătorul

Aerul cald din aparatele de styling distrug parul si stralucirea lui naturala. Daca iarna este de inteles ca vrei sa-ti usuci parul mai repede, vara sigileaza uscatorul de par.

Tine un prosop pe cap pentru a absorbi excesul de apa, foloseste o crema sau spuma fixativa si apoi lasa-ti parul sa se zvante de la sine. Daca, totusi, trebuie sa folosesti uscatorul, tine-l cat de departe poti de par si misca-l tot timpul.

Folosești produsele de styling care îți agresează părul

Cand parul pare uscat si lipsit de stralucire, gelurile si spray-urile ii pot face mai mult rau. Poti apela insa la cremele si serurile hidratante si hranitoare, care iti fac parul mai moale si mai stralucitor.

Te vopsești mult prea des

Daca ai obiceiul sa te vopesti mai des decat o data la 8 saptamani, atunci afla ca la fiecare vopsire iti subtiezi si mai mult firul de par. Nu decolora niciodata parul mai mult de doua nuante, notează Sfatul Părinților.

Nu îți umezești părul înainte să intri la piscină

Faci greșeala de a nu-ți umezi părul înainte să mergi la piscină. Atunci cand ai parul uscat, el va absorbi tot clorul din piscina.

Uda-ti parul inainte de a sari in apa, pentru ca acesta sa absoarba cat mai putine chimicale. Pentru extraprotectie, inainte de a intra in piscina, aplica putin balsam de par cu piaptanul, iar dupa ce iesi mergi la dusuri ca sa indepartezi impuritatile.

Nu îți protejezi părul de soarele puternic

Soarele distruge keratina din firele de par si iti face podoaba capilara sa arate aspra si fara stralucire. Parul blond va capata tente argintii, iar parul inchis la culoare va capata tente portocalii. O palarie de soare iti va proteja parul, dar si pielea, ca sa nu mai vorbim de faptul ca vei arata foarte sic, mai notează Sfatul Părinților.

Recent Posts

Care este de fapt starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicul care l-a operat pe marele actor rupe tăcerea: A fost o nenorocire

Care este de fapt starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicul care l-a operat…

60 de minute ago

Veste momentului! Locul în care primești 1 leu pe orice sticlă reciclată, în loc de 50 de bani. Află condițiile

Un cunoscut supermarket din România oferă 1 leu pentru fiecare sticlă reciclată, în loc de…

o oră ago

Horoscop 8 mai. Berbecii și Peștii să fie atenți la cheltuieli. Leii sunt în centrul atenției

Horoscop 8 mai. Este o zi plină pentru Lei și Vărsători, care se simt în…

2 ore ago

Bilete de tratament pentru pensionari, după Paște. Condiții de îndeplinit

Puțini români știu că există anumite servicii de SPA decontate de Casa Națională de Asigurări…

3 ore ago

Citeste si: