vineri, februarie 26, 2021

Punctele negre sunt un coșmar pentruu orice femeie, iar când nu ai timp de o vizită la salonul de cosmetică, poți apela la proviziile din frigiderul tău.

Iar când ne referim la frigider, trebuie să fim mai clari. Există un aliment foarte consumat mai ales la micul dejun. Este vorba de banalul ou, din care îți faci omleta dimineața. Esteticianul Joanna Vargas este spune că albușul de la ouă este un ingredient super important pentru masca de față care curăță punctele negre.

Ai  nevoie de un ou, o lingură de iaurt, și o linguriță de suc de lămâie. Amestecă ingredientele într-un bol, aplică pe tenul uscat, lasă masca să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește-te cu apă caldă. Repetă tratamentul de 2 ori pe săptămână.

Iaurtul te ajută în lupta cu bacteriile, ouăle reprezintă o sursă de proteine și hidratează tenul, iar sucul de lămâie lucrează ca un antiseptic și îți luminează tenul.

Punctele negre reprezintă o problemă cosmetică dificilă și, totodată, un semnal că tenului nostru nu îi este bine. De aceea, încercați să nu stoarceți punctele negre fără pregătire. Ideal acest lucru se întâmplă la cosmetică, dar dacă puteți și acasă, este bine ca fața să fie lăsată cel puțin 15 minute în raza aburilor, pentru a înmuia neplăcutele puncte negre.

După ce tenul se înmoaie, luați două bucăți de tifon și apăsați pentru a scoate delicat acele impurități. Se mai pot folosi și creme speciale abrazive pentru ten, deci delicate sau albuș ori banană pisată în amestec cu puțin zaț de cafea sau făină de mălai.

Nasul este unul din locurile în care apar cel mai frecvent punctele negre. De aceea este mult mai ușor să previi apariția lor decât să le elimini. Folosiți măști special create pentru acest tip de problemă a pielii. Aplicați-le pe fața curată, pentru ca ele sa poată pătrunde în pori, apoi îndepărtați masca prin spălare cu apă calduță. Acest lucru va elimina grăsimea de pe nas.

Succesul unui ten sănătos este perseverența și o foarte bună rutină. Dacă sunteți nerăbdătoare să scăpați de punctele negre de pe nas, ar trebui să aplicați următoarea soluție: amestecați zahăr cu orice fel de ulei vegetal și frecați până când zahărul se topește. Frecați-vă pe față cu această mixtură în special în zonele cu probleme – pe nas. Dacă adăugați și câteva picături de lămâie i-ati face un mare bine tenului dumneavoastră. Îndepărtați cu apă călduță și repetați procesul săptămânal pentru a scapa de celulele moarte.

Ultimele stiri

Parteneri