Sari la conținut

Scădere în greutate după 40 de ani: Vei atinge greutatea dorită urmând sfaturile experților

ceaiul care ajuta la slabit
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Scădere în greutate după 40 de ani: Vei atinge greutatea dorită urmând sfaturile experților

Dacă ai peste 50 de ani, dar încă în proces de slăbire, există câteva obiceiuri alimentare pe care le poți încorpora în rutina zilnică care te vor ajuta să scapi de kilogramele în plus mai ușor și mai rapid.

Proteinele sunt cel mai bun „prieten” pentru cei care vor să slăbească. Tammy Lakatos Shames și Lyssie Lakatos, potrivitThe Nutrition Twins, recomandă includerea a 20 până la 30 de grame de proteine ​​la fiecare masă, îl numesc un „macronutrient sățios” care ajută la menținerea stabilă a zahărului din sânge și te va face să te simți plin mult timp după tine”.

În plus, consumul de proteine ​​vă ajută să mențineți țesutul muscular slab, care joacă un rol cheie în alimentarea metabolismului, deoarece mușchii arde o cantitate semnificativ mai mare de calorii decât grăsimea.

„Creșterea aportului de proteine ​​vă poate ajuta să obțineți o pierdere rapidă în greutate”, spune Young, nutriționist și autoarea cărții Finally Full, Finally Slim.

De fapt, el explică că „aceasta este una dintre cele mai eficiente metode de a slăbi după 50 de ani. Creșterea aportului de proteine ​​nu numai că ajută la pierderea în greutate, dar poate, de asemenea, să oprească sau să inverseze pierderea musculară legată de vârstă.”

Ingrediente proaspete și sănătoase

Nimic nu este mai satisfăcător decât pregătirea unei mese hrănitoare, gătite în casă. În plus, știi toate ingredientele proaspete și sănătoase care intră în oală și poți controla dimensiunea porțiilor!

Young sugerează să gătiți mai mult din mesele dvs. acasă, deoarece cercetările arată că vă poate ajuta să pierdeți în greutate.

„A mânca mai rar afară și a găti mai mult acasă este o modalitate excelentă de a trăi un stil de viață mai sănătos și a fost legată de pierderea în greutate”.

Mănâncă legume bogate în fibre la începutul mesei

Consumul de legume fără amidon bogate în fibre la începutul fiecărei mese este o modalitate excelentă de a începe masa.

„Fibrele încetinesc digestia și, atunci când sunt consumate la începutul mesei, vă vor ajuta la stabilizarea zahărului din sânge, astfel încât atunci când mâncați carbohidrați, capacitatea carbohidraților de a crește glicemia este scăzută.”

Cercetările susțin cât de benefice sunt fibrele în eforturile tale de slăbire. De exemplu, conform unui studiu publicat în The Journal of Nutrition, creșterea aportului de fibre cu patru grame în fiecare zi pe parcursul a șase luni a fost asociată cu o pierdere suplimentară de 3 1/4 de kilograme.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel