Sari la conținut

Secretele slăbitului rapid. Obiceiurile care te fac să mănânci mai mult decât ai nevoie, dezvăluite de un nutriționist

pilulele contraceptive

Stilul nostru de viață este puternic influențat de mediul exterior și deprinderile pe care ni le-am format odată cu trecerea timpului. În privința alimentației, programul încărcat și graba te pot face să recurgi la obiceiuri alimentare nepotrivite. Iată care sunt secretele slăbitului rapid sau, mai bine spus, care sunt obiceiurile nesănătoase pe care trebuie să le eviți!

Pierderea în greutate nu are mereu reguli generale. O dietă concepută pentru pierderea în greutate trebuie să fie adaptată în funcție de nevoile propriului organism. Cu toate acestea, exită o serie de trucuri folositoare pe care este bine să le cunoști, dacă îți dorești să obții rezultatele mult dorite. Iată care sunt secretele slăbitului rapid și ce obiceiuri te fac să mănânci mai mult decât ai nevoie, de fapt!

Ce obiceiuri te determină consumul alimentelor în mod excesiv

„Românul are o vorbă de duh binecunoscută: foame de lup! Asta înseamnă, de obicei, că-ți e foarte foame și că mănânci pe măsură. Și majoritatea dintre noi are tendința de-a înfuleca atunci când au trecut multe ore de la ultima masă, dar și ca obicei de zi cu zi, ritualul mesei se pierde în haos.

Mesele de odinioară, când la ore fixe ne așezam la masă cu familia, au trecut de mult și nici măcar cina sau întâlnirile de duminică de la prânz nu mai reușim să le împlinim ca obiective pentru sufletul nostru și alor noștri, cei dragi.

De aceea, zi de zi, ajungem să luăm niște decizii grăbite și nelalocul lor care ne afectează din punctul de vedere al energiei fizice, aspectului, vitalității.

Iată, deci, câteva comportamente adesea inconștiente care ne fac să mâncăm mai mult decât avem, de fapt, nevoie:

  • Mănânci în fața televizorului sau calculatorului.
  • Faci confunzia între sete și foame.
  • Acasă, mănânci cât mănâncă cel de lângă tine chiar dacă, în realitate, nu ai nevoie de atât.
  • Îți umpli farfuria și te forțezi să mănânci tot pentru că nu uităm niciodată când în copilărie ni se spunea: „până nu termini tot din farfurie, nu ieși la joacă.”

Când ne dăm seama de toate aceste comportamente și ne trezim că ne purtăm iar și iar la fel, e momentul potrivit să schimbăm obiceiurile cu unele mai sănătoase, să ne activăm conștiința și să facem alegerile bune pentru noi și sănătatea noastră, dezvăluie Cori  Grămescu, nutriționist și expert în fitness, pe pagina de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel