miercuri, septembrie 28, 2022

Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne îngrijim pentru ca pielea noastră să arate bine și după o anumită vârstă. Iată câteva secrete:

După o anumită vârstă, pielea noastră va suferi o serie de modificări și este normal. Totuși, dacă avem grijă de noi, putem arăta bine și după o anumită vârstă.

Așadar, pielea noastră devine mult mai vulnerabilă în fața factorilor de mediu deoarece regenerarea celulară nu se mai produce la nivel optim, așa cum se întâmpla până la această vârstă.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

Din acest motiv, ridurile se accentuează foarte mult iar noi trebuie să luăm, cât mai repede, măsuri.

Trebuie să avem mare grijă la produsele cosmetice pe care le folosim, deoarece atât cremele, măștile, cât și produsele de machiaj ne pot face foarte mult rău dacă nu conțin doar ingrediente benefice tenului nostru.

Atenție la produsele cosmetice și de îngrijire!

Ei bine, este foarte important în procesul de îngrijire, mai ales la un ten matur, să avem grijă la ce aplicăm pe față.

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât pielea se deshidratează mai repede, astfel devenind mult mai vulnerabilă.

Aplică des creme hidratante sau serumuri puternice, pentru ca pielea ta să fie mereu fermă și elastică.

Te-ar mai interesa: Trigliceride crescute: semne de avertizare care ap...

De asemenea, încearcă să folosești în fiecare seară o cremă anti rid, iar în fiecare dimineață folosește o cremă cu protecție solară, indiferent de anotimp.

Nu îți neglija ochii și aplică zilnic în jurul acestora creme speciale, concepute pentru acea zonă sensibilă. Dacă ții cont de aceste sfaturi legate de hidratarea optimă a tenului, procesul de îmbătrânire va încetini.

Te-ar mai interesa: A apărut toată filmarea cu bătaia dintre Anamaria ...

De asemenea, hidratarea este foarte importantă și la interior. Trebuie să bei multă apă, lipsa apei se va vedea și la nivelul pielii, care va fi mult mai uscată favorizând apariția ridurilor.

Măști cosmetice

Măștile cosmetice sunt mult mai puternice decât cremele și de aceea ar trebui să fie folosite cât mai des. Fie că vorbim de măștile revigorante, hidratante, exfoliante, regenerante sau de alte feluri, vor fi extrem de benefice pentru tenul tău și te vor ajuta enorm în menținerea elasticității pielii.

Te-ar mai interesa: Unde doare colonul și de ce apare durerea. Atenție...

Din acest motiv nu ar trebui să ignorăm niciodată măștile. Iar aceste măști se pot realiza și din ingrediente naturale, foarte eficiente de altfel. De pildă, măștile pe bază de argilă și iaurt sau lapte gras îți vor hidrata foarte bine tenul.

Cele cu fructe au efect astringent, ca și cele cu albuș de ou.

Înainte de aplicarea măștilor, este bine ca tenul să fie foarte bine curățat. De aceea este bine să folosim un scrub săptămânal pentru a stimula circulația sângelui.

Te-ar mai interesa: Bei cafeaua fierbinte? Ai grijă, iată care sunt ri...

De asemenea, scrubul mai ajută la eliminarea celulelor moarte și la înlocuirea acestora cu altele noi. Acest pas este extrem de important și de aceea ar fi indicat să nu treacă nicio săptămână fără să îți exfoliezi tenul, notează yve.ro.

Așadar, dacă ții cont de aceste sfaturi, tenul tău va arăta mult mai bine, chiar dacă ai trecut de vârsta de 50 de ani. Și nu sunt deloc greu de urmat, nu-i așa?

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private