Sari la conținut

Semne comune de diabet la femei. Femeile reacționează diferit la diabet datorită hormonilor feminini

diabet
Sursă foto: GETTY Images

Diabetul este o tulburare metabolică care afectează milioane de femei în fiecare an. Când aveți diabet, organismul nu poate produce sau utiliza în mod corespunzător insulina. Insulina transportă glucoza în celule unde va fi folosită ca energie. Când aveți prea multă glucoză în sânge, aceasta poate duce la insuficiență de organ.

Diabetul afectează bărbații, femeile și copiii de toate vârstele, toate rasele și toate nivelurile socioeconomice. Cu toate acestea, este important să înțelegem că femeile reacționează diferit la diabet datorită hormonilor lor feminini care cresc și scad pe parcursul lunii. Mai jos sunt câteva semne de avertizare de top ale diabetului la femei, care sunt adesea ignorate, dar care pot semnala o problemă diabetică.

Simptomele diabetului zaharat

Există diverse semne și simptome ale diabetului, inclusiv:

Oboseală

Oboseala persistentă înseamnă mai mult decât că te simți obosită. În cazul oboselii diabetice, simțiți senzații de letargie și epuizare, chiar și după un somn bun sau un pui de somn.

Oboseala cronică afectează 61% dintre persoanele care au fost diagnosticate cu diabet de tip 2.

Oboseala diabetică este cauzată de faptul că organismul nu este capabil să utilizeze în mod corespunzător alimentele pe care le consumați.

Dacă vă confruntați cu oboseală neîncetată, acesta poate fi un semn de diabet.

Disfuncție sexuală feminină

Diabetul poate afecta nervii din corpul dumneavoastră. Femeile pot experimenta pierderea senzațiilor la nivelul mâinilor, picioarelor și zonelor vaginale. Această pierdere a senzației poate duce la o dorință sexuală scăzută și la incapacitatea de a ajunge la orgasm.

Dacă aveți arsuri, furnicături sau pierderea senzației, este posibil să suferiți de neuropatie diabetică.

Urinare frecventa

Urinarea crescută este un simptom comun al diabetului. Diabetul cauzează, de asemenea, sete crescută, care, la rândul său, poate duce la urinare frecventă.

Cu o frecvență crescută, o persoană are un risc mai mare de a dezvolta o infecție a tractului urinar.

Respirație fructată

Diabetul provoacă o încărcătură toxică crescută, deoarece organismul se luptă să elimine toxinele împreună cu excesul de glucoză. Corpul excretă excesul de glucoză prin glandele sudoripare și saliva.

Pe măsură ce glucoza se amestecă cu enzimele din gură, aceasta poate provoca un miros de respirație fructat.

Stare de foame crescută

Diabetul împiedică organismul să transforme glucoza în energie. Când corpul nu are suficientă energie, acest lucru activează semnalul foamei.

Senzația crescută de foame determină creșterea în greutate; prin urmare, atunci când alegeți alimente, optați pentru alimente cu conținut scăzut de calorii, cu conținut ridicat de nutrienți, cum ar fi legumele proaspete, proteinele slabe și fructele proaspete.

Stare de sete crescută

Nivelul ridicat de zahăr din sânge trage lichidul din celule, ceea ce crește setea. În plus, rinichii trag glucoza din sânge și o fac să se elimine prin urină. Pentru a vă atenua setea, alegeți mai degrabă apă minerală decât apa de la robinet.

Modificări ale dispoziției

Schimbările de dispoziție îi pot afecta pe cei cu diabet. Când suferiți de diabet, puteți experimenta perioade de anxietate, iritabilitate, tristețe și depresie. Aceste răspunsuri emoționale pot veni și dispar rapid.

În plus, poți trece foarte repede de la o extremă la alta. Dacă vă confruntați cu schimbări de dispoziție, încercați să utilizați tehnici de reducere a stresului, cum ar fi meditația și yoga, pentru a vă calma mintea.

Obezitatea

Diabetul și obezitatea merg mână în mână. Diabetul afectează modul în care organismul procesează alimentele. Metabolismul scade, ceea ce duce la creșterea în greutate.

Exercițiile fizice regulate și o dietă sănătoasă, cu conținut scăzut de calorii, vă pot ajuta să vă stimulați metabolismul și să pierdeți excesul de greutate.

Sindromul ovarului polichistic

Sindromul ovarului polichistic (PCOS) apare atunci când o femeie produce prea mulți hormoni masculini. PCOS a fost legat de rezistența la insulină și diabet.

Dacă ați fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice, discutați cu medicul dumneavoastră despre modalități de a reduce riscul de a dezvolta diabet.

Vindecare lenta

Diabetul încetinește procesul de vindecare. Una dintre cele mai sensibile zone ale corpului sunt picioarele.

Deoarece cangrena este atât de răspândită la pacienții diabetici, o persoană trebuie să evite rănile și să caute sănătatea medicală în cazul în care este suferită o leziune.

Modificări neașteptate ale greutății

Pierderea în greutate și creșterea în greutate sunt ambele simptome ale diabetului. Atunci când organismul nu poate folosi alimentele pe care o persoană le mănâncă, aceasta poate provoca o pierdere neașteptată, bruscă în greutate – aceasta este mai răspândită în cazul diabetului de tip 1.

În schimb, creșterea în greutate poate apărea din cauza foametei excesive, precum și a nivelurilor ridicate de insulină, așa cum este cazul diabetului de tip II.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Infectii ale tractului urinar

Infecțiile tractului urinar provoacă urină decolorată, închisă la culoare, senzații de arsură și urinare dureroasă.

Diabetul reduce circulația sângelui, ceea ce reduce capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor.

În plus, diabetul poate prelungi perioada de timp necesară pentru vindecare.

Schimbări ale vederii

Diabetul poate afecta ochii și poate cauza o multitudine de probleme, inclusiv vedere încețoșată, glaucom și cataractă.

Dacă observați o schimbare bruscă a vederii, contactați imediat medicul dumneavoastră.

Infecții cu drojdie

Infecțiile cu drojdie sunt o problemă comună pentru persoanele cu diabet zaharat. Nivelurile ridicate de glucoză creează un mediu perfect pentru creșterea drojdiei și a ciupercilor.

Infecțiile vaginale cu drojdie pot provoca secreții vaginale, mâncărimi severe, dureri și sex inconfortabil. Luați un supliment probiotic și creșteți consumul de alimente fermentate pentru a reduce riscul de infecții vaginale cu drojdie

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel