vineri, iunie 2, 2023

Cele 5 infecții frecvente: dacă suferiți de diabet, aveți grijă! Pe lângă riscul de a avea un nivel ridicat de zahăr din sânge, care cauzează diverse probleme precum probleme cardiace, obezitate sau chiar insuficiență renală, sunteți foarte susceptibil la dezvoltarea infecțiilor severe, multe dintre acestea putând pune viața în pericol.

Potrivit experților în sănătate, glicemia ridicată și necontrolată poate slăbi apărarea sistemului imunitar, provocând leziuni nervoase pe termen lung, flux sanguin redus și risc crescut de infecții.

Te-ar mai interesa: Semne incipiente ale cancerului de sân. La ce treb...

Studiile publicate în National Library of Medicine au arătat că, la pacienții de îngrijire primară, diabetul zaharat este probabil să reprezinte 6% din spitalizările legate de infecții și 12% din decesele cauzate de infecții, cele mai puternice asocieri fiind pentru infecțiile osoase și articulare, dezvoltarea sepsisului și a celulitei. 

Când aveți diabet, puteți fi predispus la diferite infecții, cum ar fi:

1. Leziuni ale nervilor

Leziunile nervoase sau neuropatia diabetică pot cauza probleme cu senzația, în special la nivelul picioarelor. Această lipsă de senzație poate provoca uneori leziuni ale picioarelor care trec complet neobservate, ducând la o infecție.

Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...

De multe ori, este posibil să suferiți de piele uscată, crăpată, ceea ce permite un punct de intrare convenabil pentru infecție în organism. Persoanele cu diabet au adesea un flux sanguin scăzut la extremități.

Pe măsură ce fluxul sanguin este mai mic, organismul este mai puțin capabil să mobilizeze apărarea imunitară normală și nutrienții care promovează capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor și de a promova vindecarea.

Te-ar mai interesa: 8 afecțiuni psihiatrice neobișnuite de care probab...

2. Infecții ale pielii

Multe probleme ale pielii sunt uneori primul semn că o persoană are diabet. Unele dintre aceste probleme sunt doar afecțiuni normale ale pielii pe care oricine le poate avea, dar cei care au diabet suferă mai ușor, cum ar fi infecțiile bacteriene, infecțiile fungice și mâncărimea.

Multe alte probleme ale pielii se întâmplă mai ales diabeticilor, cum ar fi dermopatia, necrobioza lipoidica diabeticorum, veziculele diabetice și xantomatoza eruptivă.

Te-ar mai interesa: Exerciții simple care cresc toleranța la durere. R...

Există câteva tipuri de infecții bacteriene care apar la persoanele cu diabet, cum ar fi:

  • Ulcioare
  • Furuncule
  • Infecții ale foliculilor de păr
  • Infecții ale pielii și țesuturilor
  • Infecții în jurul unghiei

3. Infectii ale tractului urinar

Infecțiile urinare sau infecțiile urinare sunt cauzate în mare parte din cauza diabetului necontrolat de germeni precum Escherichia coli, Klebsiella, Enterococcus și Candida. Infecțiile renale și inflamația vezicii urinare sunt, de asemenea, frecvente.

Potrivit medicilor, atunci când pancreasul încetează să producă insulină care reglează nivelul de glucoză din sânge, nivelurile excesive de glucoză din sânge reduc eficacitatea sistemului imunitar, provocând UTI.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

The University of Pittsburg Medical Center spune că nivelurile ridicate ale zahărului din sânge ar crea o serie de mecanisme de apărare afectate pe care oamenii le folosesc pentru a se proteja împotriva infecțiilor urinare.

4. Infecția urechii, a nasului și a gâtului

Este obișnuit ca diabeticii să dezvolte infecții la urechi, nas și gât. Și pentru a preveni acest lucru, este important să țineți sub control nivelul de glucoză din sânge. Nivelurile nereglementate și scăzute ale glucozei din sânge pot agrava starea stării pacientului.

Potrivit Journal of Family and Community Medicine, este obișnuit printre cei care au diabet să dezvolte riscul de pierdere a auzului din cauza leziunilor urechii interne. Celulele părului din urechea internă nu regenerează zgomotul fără o bună aprovizionare cu sânge, care în cele din urmă provoacă pierderea auzului neurosenzorial.

5. Infecții vaginale cu drojdie

Dacă nu reușiți să reglați nivelul zahărului din sânge, vârful poate face ca drojdia vaginală să crească excesiv, dezvoltând o infecție ca răspuns. Medicii spun că, deși vaginul tău conține în mod natural un amestec de drojdie și bacterii, ei îl țin sub control atâta timp cât echilibrul dintre cele două nu este perturbat și interferat.

Potrivit experților în sănătate, infecțiile vaginale cu drojdie au multe dintre aceleași simptome ca și infecțiile cu transmitere sexuală, așa că este important să fii testat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private