Sari la conținut

Șofranul: 6 beneficii miraculoase ale acestui condiment delicat

sofranul poate fi contrafăcut
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
condimentul care poate fi contrafăcut

Șofranul: 6 beneficii miraculoase ale acestui condiment delicat.

Condimentele oferă mai multe beneficii pentru sănătate, care ar putea varia de la ameliorarea acidității până la vindecarea rănilor, printre altele. La fel, și șofranul are mai multe beneficii pentru sănătate.

Este unul dintre cele mai scumpe care se recoltează și este un condiment care este cultivat în anumite părți ale Indiei. Prețul variază de la 2.000 la 10.000 de euro pe kilogram.

Costul este atât de ridicat pentru că sunt necesare aproape 15.000 de flori de șofran pentru a obține doar 100 grame de fire uscate de șofran. Iar procesul de recoltare este extrem de dificil – se face doar cu mâna și o singură săptămână pe an.

Structura asemănătoare cu stigmatizarea șofranului este extrem de dificil de recoltat. Este folosit pentru gătit în mai multe părți ale lumii și condimentul are și beneficii pentru sănătate.

AU DAT LOVITURA. O plantă scumpă a început să fie cultivată în România. Un kg costă cât o garsonieră în Bucureşti

Iată care sunt unele din cele mai importante țase beneficii pentru sănătate ale șofranului.

Beneficii miraculoase ale șofranului: 1. Este bine pentru inimă

Șofranul este bogat în antioxidanți care ajută la reducerea colesterolului rău din vasele de sânge, reducând astfel șansele oricăror boli de inimă.

2. Ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge

Șofranul ajută la creșterea sensibilității la insulină, care la rândul său ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge.

Beneficii miraculoase ale șofranului: 3. Ajută la pierderea în greutate

Șofranul vă ajută să vă mențineți satul mai mult timp, reducând astfel nevoia de a gusta gustari și de a mânca în exces, ceea ce crește numărul de calorii și împiedică pierderea în greutate.

4. Ajută la îmbunătățirea stării de spirit

Studiile arată că șofranul prezintă rezultate eficiente pentru persoanele care suferă de depresie ușoară. Ajută să vă lumineze starea de spirit și, de asemenea, să vă mențină fericit.

Beneficii miraculoase ale șofranului: 5. Ar putea ajuta la combaterea cancerului

Antioxidanții prezenți în șofran ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, care ar putea declanșa mutații genetice și pot provoca cancer.

6. Ajută la reducerea simptomelor sindromului premenstrual

Puteți adăuga șofran în dieta dvs. sau pur și simplu să-l mirosiți pentru a reduce simptomele sindromului premenstrual, cum ar fi pofta sau iritația, pentru a numi câteva.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: