Sari la conținut

Speranțe noi pentru cardiaci! S-a aflat totul despre hipertensiune arterială și AVC

Problemă cardiacă
Sursa foto: arhiva doctorulzilei
Probleme la inima

Sperante mari pentru cardiaci: peranțe pentru un nou tratament cu un medicament care va fi administrat de două ori pe an.

Oamenii de știință au reușit să dezvolte un nou tratament pentru bolnavii cu tensiune arterială și pentru cei care au făcut un AVC. Aceștia s-au declarat mulțumiți pentru că aceste boli vor deveni de domeniul trecutului pentru multe persoane.

Noi cercetări dau speranțe pacienților cardicaci. Pastilele zilnice pentru tensiunea arterială vor deveni de domeniul trecutului pentru multe persoane, potrivit unei noi cercetări.

Tratarea unui pacient cu atac de cord sau a unuia cu accident vascular cerebral va fi mai ușoară prin administrarea unui vaccin.

Administrat sub formă de vaccin la fiecare șase luni, medicamentul zilebesiran suprimă o genă care produce hormonul angiotensină. Acesta este cel care face ca vasele de sânge să se strângă, ceea ce determină o creștere a tensiunii arteriale.

Autorul principal și director al programului de cardiomiopatie și insuficiență cardiacă de la Brigham and Women’s Hospital a declarat că cercetarea are potențial.

„Această abordare oferă potențialul unei reduceri de durată a tensiunii arteriale. Ea ar putea elimina nevoia de pastile zilnice la anumiți pacienți și ar putea elimina problema pacienților care neglijează sau uită să își ia pastilele„.

El a calificat descoperirile drept interesante, dar a spus că cercetătorii se concentrează să afle mai multe:

„Avem nevoie de mai multe date pentru a vedea dacă această abordare va reduce rata insuficienței cardiace, a accidentelor vasculare cerebrale și a atacurilor de cord.”

Zilebesiran probabil că nu va fi singurul medicament pentru scăderea tensiunii arteriale de care oamenii au nevoie, a remarcat el:

„Poate oferi o bază de referință bună pentru controlul tensiunii arteriale la care se pot adăuga alte medicamente.”

Totuși, expertul spune că „îngrijorător este faptul că, în ciuda diferitelor clase de medicamente pentru hipertensiune și a progreselor în domeniul tehnologiilor medicale, doar 1 din 4 adulți cu hipertensiune arterială își controlează boala.

Acest lucru evidențiază necesitatea critică de a gestiona eficient tensiunea arterială pentru a reduce riscul de complicații grave, cum ar fi bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale, îmbunătățind în cele din urmă sănătatea și bunăstarea generală”.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel