joi, martie 30, 2023

Super alimente care curăță rinichii. Rinichii ajută la eliminarea excesului de apă din organism și a toxinelor. In cazul in care rinichii nu functioneaza optim, substantele reziduale si lichidele raman in organism si cauzeaza edeme la nivelul membrelor, dificultati de respiratie si dificultati de golire a vezicii urinare.

Excesul de sodiu, de potasiu sau de proteine afectează rinichii, în timp ce alimentele bogate în vitamina C, E, D sau B6 reprezintă un plus pentru sănătatea lor.

Te-ar mai interesa: Studentă la medicină, omorâtă de un medicament cum...

Super alimente care curăță rinichii

Iată un top al alimentelor care îmbunătățesc funcția renală:

Varza

Este excelentă pentru rinichi deoarece conține antioxidanți puternici care protejează rinichii împotriva radicalilor liberi. Este și o bună sursă de vitamine B, C și K, acid folic și potasiu, care ajută la îmbunătățirea funcției renale.

Fructele de pădure

Căpșunile, merișoarele și alte fructe asemănătoare sunt foarte bune pentru rinichi: sunt bogate în vitamina C, acid folic și magneziu și au proprietăți anioxidante și antiinflamatoare extraordinare.

Peștele

Peștele gras precum somonul sau sardinele conțin acizi grași omega 3 care au proprietăți antiinflamatoare și s-a demonstrat că reduc nivelul proteinelor din urină.

Te-ar mai interesa: Rafila vrea reglementarea taxei clawback pentru a ...

Albușurile de ou

Acestea sunt, de asemenea, recomandate în bolile de rinichi deoarece conțin proteine de înaltă calitate și aminoacizi necesari funcției renale.

Uleiul de măsline

Acidul oleic și polifenolii din uleiul de măsline reduc inflamația și îmbunătățesc funcția rinichilor.

Ceapa

Are un conținut ridicat de vitamina C și acid folic, dar și de flavonoide, care previn depunerea grăsimii pe pereții vaselor de sânge, în special de quercitină, antioxidant puternic care diminuează riscul de boli de inimă și de cancer. De asemenea, ceapa are proprietăți diuretice, prevenind retenția de lichide.

Te-ar mai interesa: Zodiile peste care dă norocul, în aprilie: li se s...

Usturoiul

Consumul de usturoi reduce inflamatia și colesterolul rău – LDL, are proprietăți anticoagulante și antioxidante puternice, fiind ideal pentru detoxifierea naturală a organismului.

Merele

Bogate în fibre și cu proprietăți antioxidante puternice, merele sunt ideale pentru sănătatea rinichilor. De asemenea, reduc riscul de a a dezvolta infecții urinare și pietre la rinichi.

Conopida

Te-ar mai interesa: Avertismentul specialiştilor: O boală CARDIACĂ poa...

Conopida este considerată unul dintre cele mai bune alimente pentru rinichi atât datorită conținutului mare de vitamina C, acid folic și fibre, cât și datorită componentelor sale care contribuie la neutralizarea substanțelor toxice.

Ardeiul gras

Pe lângă faptul că este sărac în potasiu, dar bogat în vitaminele A, C, B6, B9 si fibre, ardeiul gras conține și o cantitate semnificativă de antioxidanți și în special de licopen, oferind o protecție sporită împotriva cancerului.

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private