Sari la conținut

Toxinele din corp pot provoca boli. Cinci semne că trupul tău este otrăvit

ficat
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
semne ca ai acumulat toxine in corp

Din cuprinsul articolului

Toxinele din corp pot provoca boli. Cinci semne că trupul tău este otrăvit

Toxinele inhibă eficient funcționarea normală a corpului nostru. Acest lucru se datorează faptului că toxinele sunt factori de stres. De fapt, ele pot provoca chiar boli. Totuși, mai des, toxinele ne fac să ne simțim leneși și slăbiți.

Potrivit experților, există cinci semne care arată că există o concentrație mare de toxine în organism. În plus, vă vom oferi câteva modalități de a elimina aceste substanțe chimice dăunătoare din organism.

  1. Probleme digestive

Când toxinele se acumulează în sistemul nostru, este foarte dificil pentru sistemul digestiv să funcționeze corect. Sistemul digestiv este mai puțin eficient, astfel încât îndepărtarea substanțelor reziduale devine ineficientă. Este de remarcat faptul că problemele digestive au un efect sistemic, ducând la oboseală și disfuncții ale sistemului imunitar.

2. Respiratie urat mirositoare

În timp ce periajul și folosirea aței dentare sunt importante în eliminarea respirației urât mirositoare, suprimarea acumulării de toxine este la fel de importantă. Interesant este că problemele digestive pot fi cauza respirației urât mirositoare, precum și a funcției hepatice anormale. Mai exact, incapacitatea ficatului de a scăpa corpul de toxine. Prin urmare, respirația urât mirositoare poate indica o problemă în alte zone ale corpului.

3. Episoade letargice

Dacă dormi mai mult de șapte ore și încă întâmpinați probleme în a rămâne treaz în timpul zilei, toxinele sunt o posibilă sursă. De exemplu, gândiți-vă la felul în care vă simțiți dimineața după o excese peste noapte. Câtă energie ai? Exact. Acest lucru se datorează faptului că organismul încearcă din greu să scape de toxinele din noaptea dinainte. Același lucru este valabil și aici, la o scară mai mică. Este important ca nivelul nostru de toxine să rămână scăzut, astfel încât să avem un echilibru energetic.

4. Creștere imprevizibilă în greutate

Este posibil să te îngrași pe neașteptate atunci când există o prezență mare de toxine. Dacă faci sport în mod regulat și mănânci sănătos, dar totuși te lupți cu creșterea în greutate inexplicabilă (sau fluctuația în greutate), un dezechilibru hormonal poate fi de vină.

După cum se dovedește, buna funcționare a sistemului hormonal poate fi afectată negativ de acumularea de toxine, în special din alimente și produse de îngrijire personală.

O dietă care stimulează organismul să se curețe de acumularea toxică poate fi o soluție. (vezi mai jos).

5. Probleme la nivelul pielii

Acneea, erupțiile cutanate și inflamația pielii pot fi indicatori ai supraîncărcării toxice. Acest lucru este valabil mai ales în cazul acneei, o afecțiune dermatologică care poate reflecta adesea o concentrație mare de toxine. Alte afectiuni ale pielii care pot indica prezenta toxinelor: ochi umflati, psoriazis si eczeme.

Cum să scapi de toxine?

Asigurați-vă că aveți o digestie adecvată

  • Un sistem digestiv sănătos este de cea mai mare importanță pentru un organism sănătos. Problemele digestive fac eliminarea toxinelor dăunătoare extrem de dificilă, dacă nu imposibilă. Pentru a asigura buna functionare a acestui sistem vital, completati-va dieta cu vasc.
  • Multe culturi folosesc acest tip de unt sănătos în bucătăria lor, în tratamentele medicale și chiar în ceremoniile religioase. O gamă de produse din vâsc sunt disponibile pentru cumpărare online sau în magazinele ecologice. Vâscul este, de asemenea, un produs uimitor pentru optimizarea funcționării metabolismului, curățarea sistemului digestiv și întărirea sistemului imunitar.

Curăță ficatul

  • Dintre toate organele, ficatul este probabil cel mai important în eliminarea toxinelor din organism, inclusiv alcoolul și alte substanțe chimice. Ficatul este, de asemenea, necesar pentru metabolismul corect al medicamentelor prescrise și eliberate fără prescripție medicală. În plus, un ficat sănătos ajută la prevenirea cheagurilor de sânge și a altor reacții interne nedorite.

Există multe alimente, potrivit medicilor, pe care cineva le poate încorpora în dieta lor pentru a curăța acest organ.

  • Iată zece astfel de alimente: mere, avocado, sfeclă, morcovi, grapefruit, ceai verde, legume cu frunze verzi, legume crucifere, ulei de măsline și nuci.
  • De asemenea, este important să vă hidratați corespunzător și să faceți mișcare. Acest lucru poate fi realizat într-o varietate de moduri, inclusiv antrenament cu greutăți, mers rapid, yoga, jogging, ciclism montan etc. Găsiți o activitate plăcută și faceți-o în mod regulat!

Cauze comune ale bolilor hepatice:

  • Viruși
  • Genetica
  • Boala autoimuna
  • Consumul excesiv de alcool
  • Alimentație proastă și/sau obezitate
  • Reacții la medicamente, droguri stradale sau substanțe chimice toxice
  • Majoritatea bolilor hepatice vă afectează ficatul în moduri similare și pentru mulți, progresia bolii hepatice arată la fel, indiferent de boala de bază, potrivit liverfoundation.org.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel