Sari la conținut

Un bărbat care a paralizat din cauza unui vaccin din copilărie s-a vaccinat anti-Covid

deficit vitamina b12
Sursă foto: pixabay
lipsa nutrienti in organism

Vaccinul Covid. Robert Gavrilescu a povestit pentru libertatea.ro că vaccinul împotriva poliomielitei, pe care l-a primit în copilărie, l-a paralizat de la brâu în jos. Cu toate acestea, nu se teme de posibilele efecte adverse ale vaccinului Covid. 

„Pentru un om ca mine, a trece prin boală poate să fie fatal”, spune Robert, care suferă de astm bronșic și care s-a vaccinat pe 11 martie cu prima doză a serului Pfizer-BioNTech la spitalul din Rovinari.

„Decizia a fost simplă”, punctează Robert, pentru care luna asta s-au scurs 44 de ani de când nu-și mai poate mișca picioarele, după un simplu vaccin antipolio administrat într-o creșă din Târgu Jiu.

Medicina a evoluat și Robert spune că are încredere în vaccinul Covid

Vaccinul care l-a lăsat în scaun cu rotile nu mai este administrat din 2008 în România. Serul conține fragmente dintr-un virus viu atenuat. Iar, în cazuri rare, corpul poate să transforme varianta atenuată într-una virulentă, astfel încât apare poliomielita paralitică. Asta s-a întâmplat și în cazul lui Robert.

Cu toate acestea, bărbatul spune că nu se teme de posibilele efecte secundare ale vaccinului Covid. „Așteptam momentul. Evident că unii oameni au pățit-o de la vaccin. Este și cazul meu, care am rămas în cărucior pentru întreaga viață. Dar trebuie să ne gândim la cât de mult bine au făcut aceste vaccinuri. Astăzi nu mai există poliomielită. Eu fac parte dintr-o generație și atât. După generația mea nu au mai existat alți copii schilodiți de poliomielită”, zice Robert Gavrilescu. Pentru el, faptul că medicina a avansat față de anii 70 este motiv suficient încât să aibă încredere în vaccin.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel