Sari la conținut

Vitamina C: ce boli ascunde deficitul acestui antioxidant de excepție

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
învineţirea pielii, un semn al deficitului de această vitamină

Deficitul de vitamina C. Obținerea cantității potrivite de vitamine și minerale este crucială pentru a susține modul în care funcționează corpul tău, fiind importante de la susținerea creșterii și dezvoltării normale până la întărirea imunității și întărirea oaselor.

În special, vitamina C este un nutrient esențial pentru o recuperare mai rapidă după boli și pentru o sănătate bună pe termen lung.

Beneficiile recunoscute ale vitaminei C sunt nesfârșite. Puternicul antioxidant joacă un rol important în întărirea apărării organismului și susține sistemul imunitar.

Vitamina C: ce boli ascunde deficitul acestui antioxidant de excepție

Iată 6 probleme de sănătate cu care te confrunți din cauza deficienței de vitamina C:

1. Infecții sezoniere și răceală comună: Vitamina C joacă un rol în atenuarea infecțiilor sezoniere, cum ar fi răceala și gripa, în special la persoanele care suferă de boli netransmisibile.

Studiile sugerează că suplimentarea cu vitamina C este, de asemenea, eficientă în a face răceala obișnuită mai puțin severă și durează mai scurtă.

Vitamina C este un nutrient esențial cu mai multe beneficii pentru sănătate. Dincolo de contribuțiile sale la imunitatea și creșterea organismului, ajută și la atenuarea infecțiilor sezoniere, cum ar fi prin reducerea duratei și simptomelor răcelii, gripei și pneumoniei.

De asemenea, persoanele cu boli netransmisibile, cum ar fi diabetul și hipertensiunea arterială, pot avea nevoie de și mai multă vitamina C. Are un rol important de jucat în susținerea sănătății și bunăstării generale a oamenilor.

2. Diabet: Dacă aveți diabet, vitamina C poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge și a profilului lipidic.

Se observă că pacienții cu boli netransmisibile obișnuite, cum ar fi diabetul, pot avea nevoie de mai multă vitamina C decât alții din cauza stresului oxidativ ridicat observat la acești pacienți. Pacienții cu diabet au concentrații de vitamina C cu 30% mai mici decât cei non-diabetici.

Reduce perioada spitalizării

3. Boli cardiovasculare: Studiile au arătat că vitamina C poate ajuta la reducerea riscului de boli coronariene. La pacienții cu boli cardiovasculare sau cu hipertensiune arterială, nutrientul poate proteja afectarea organelor terminale și poate îmbunătăți funcția endotelială vasculară, ceea ce ajută la reglarea coagulării sângelui.

4. Anemie: Vitamina C vă poate ajuta corpul să absoarbă fierul, care este important pentru a ajuta persoanele cu anemie (lipsa nivelului de fier din organism). O anemie poate fi un indiciu că s-ar putea să vă confruntați cu o deficiență de vitamina C.

5. Pneumonie: De asemenea, s-a demonstrat că vitamina reduce durata spitalizării la pacienții cu pneumonie. Deși o dietă sănătoasă este importantă pentru o bună nutriție, aceasta poate să nu fie suficientă pentru a contracara deficiența.

6. Forță și vindecare: Această vitamină este cunoscută pentru ajutorul în vindecarea rănilor și în menținerea sănătății dinților și gingiilor.

Puternicul antioxidant joacă un rol important în întărirea apărării organismului și susține sistemul imunitar. Vitamina C joacă un rol important în creșterea imunității.

De reținut!!! Suplimentarea cu vitamina C în doza prescrisă de medicul dumneavoastră poate fi utilă pentru a vă oferi impulsul de care aveți nevoie pentru a vă menține nivelul de vitamina C sub control.

Consultați-vă medicul înainte de a lua suplimente și mai ales dacă aveți o afecțiune de sănătate existentă pentru a vă asigura că obțineți doza potrivită pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră de sănătate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel