miercuri, septembrie 28, 2022

Vitamine pentru păr. Marea majoritate a femeilor își doresc un păr sănătos, lung, frumos, pe care să-l poată aranja sau coafa în cât mai multe moduri. Este adevărat că anumite proceduri care se realizează în saloane au rolul a menține părul hidratat, frumos și sănătos, însă acest aspect nu este suficient. Ca să crească și să arate superb, părul are nevoie de îngrijire din interiorul nostru. Cu alte cuvinte, ceea ce mâncăm își pune amprenta asupra podoabei capilare.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu a rezolvat problema facturilor mari p...

Astfel, trebuie să ai grijă ca dieta ta să fie alcătuită din alimente care să furnizeze cantități potrivite de carbohidrați, grăsimi, proteine, vitamine, minerale, fibre și apă. Mai mult, atunci când vine vorba despre sănătatea părului trebuie să ai grijă la vitamine, minerale și la proteine.

Vitamine pentru păr

  • Vitamina A. Are un rol esențial în creșterea celulelor care influențează în mod direct creșterea părului. Mai mult, aceasta ajută la formarea sebumului care are rolul de a conferi părului strălucire. De asemenea, vitamina A conține antioxidanți ce hidratează scalpul și oprește uscarea părului. Alimente bogate în vitamina A sunt: cartofii, morcovii, ficatul de pui, laptele, oul, spanacul, caisele.
  • Vitamina B7. Este o vitamină care contribuie la creșterea părului, repară părul fragil și îi îmbunătățește textura. Alimente bogate în vitamina B7 sunt: ciupercile, avocado, ouă, somonul, untul de arahide, conopida, zmeura, nucile, migdalele.
  • Vitamina B12 este ideală atunci când vrei să regenerezi părul. Mai mult, este o vitamină care contribuie la stoparea căderii părului și duce la buna absorbție a fierului, știut fiind faptul că deficitul de fier conduce la căderea părului.
  • Alimente bogate în vitamina B7 sunt: brânza, laptele, untul, ouăle.
  • Vitamina C. Da, așa cum ai citit este corect. Această vitamina deși este cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce imunității organismului, este o vitamină esențială în producerea de colagen, o proteină vitală pentru creșterea părului. Alimente bogate în vitamina C sunt: lămâia, căpșunile, grapfruitul.
  • Vitamina E. Este bogată în antioxidanți care contribuie stimulează creșterea părului. Alimente bogate în vitamina E sunt: migdalele, arahidele, spanacul, peștele.
  • Vitamina B3 sau niacina. Este o vitamină care are rolul de a oferi strălucire părului. Deficitul de niacin duce la fragilizarea părului. Alimente bogate în niacin sunt: pieptul de pui, tonul, avocado, carnea de curcan.

Minerale pentru creșterea părului

  • În lipsa fierului din organism firul de păr devine fragil, subțire, uscat. Surse bogate de fier se regăsesc în: carnea roșie, ouă, spanac, caise, stafide.
  • Sunt studii care arată că deficitul de zinc este asociat cu căderea părului. Alimente bogate în zinc sunt: stridiile, nucile, năutul, spanacul, cartofii.
  • Lipsa de magneziu este asociată cu căderea și fragilizarea firului de păr. Nucile, somonul, orezul sunt alimente bogate în magneziu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private