Sari la conținut

Vrei să slăbești, dar nu poți orice ai face? 5 motive medicale care se ascund în spatele kilogramelor în plus

insulina
Sursa foto: Pixabay
Rezistena la insulina este una dintre cauzele pentru care scapati destul de greu de excesul de kilograme

Motive medicale care se ascund în spatele kilogramelor în plus. Există momente în care, în ciuda eforturilor din greu, nu ești capabil să slăbești.

Fie că este vorba de exerciții fizice sau de control al dietei, când nimic nu pare să funcționeze, potrivit experților în sănătate, s-ar putea întâmpla ceva mai mult.

Experții în dietă spun că, odată cu vârsta, greutatea ta poate fi puțin dificil de pierdut așa cum este, de multe ori din cauza modificărilor hormonale.

Dar ar putea fi, de asemenea, un semnal al unei probleme medicale subiacente pe care ați dori să o abordați. Și singura modalitate de a face acest lucru este consultarea furnizorului de servicii medicale.

Între timp, există câteva motive legate de sănătate care pot fi o cauză a neputinței de a slăbi.

Motive care împiedică să slăbești: 1. Hipotiroidism

Dacă v-ați îngrășat și simțiți alte simptome precum epuizare, piele uscată sau păr subțire, poate fi un semn de hipotiroidism, o afecțiune în care glanda tiroidă în formă de fluture din gât nu este capabilă să producă destui hormoni tiroidieni.

Potrivit American Thyroid Association, una din opt femei va dezvolta o tulburare tiroidiană în timpul vieții.

Deoarece glanda este responsabilă pentru multe funcții ale corpului atunci când încetează să funcționeze, încep să apară mai multe simptome.

2. Sindromul ovarului polichistic sau SOPC

SOPC este o tulburare endocrină în care hormonii feminini precum estrogenul și testosteronul nu sunt produși corespunzător. Acest dezechilibru duce la perioade neregulate, durere, acnee și creștere a feței, în afară de probleme de greutate.

Chiar dacă nu există un remediu pentru SOPC, afecțiunea poate fi gestionată cu modificări ale stilului de viață și medicamente.

3. Stres și anxietate

Depresia, stresul și anxietatea pot crea ravagii în corpul tău. De multe ori, îți pierzi pofta de mâncare, dar uneori oamenii consumă alimente nesănătoase, ca o modalitate de a-și face față sentimentelor.

Potrivit unui studiu din 2019 publicat în International Journal of Behavioural Nutrition and Physical Activity, stresul, depresia și anxietatea pot aduce oboseală, iritabilitate și lipsă de concentrare, nedorind să țină cont de greutatea ta.

Motive care împiedică să slăbești: 4. Tumora in uter sau ovare

Dacă aveți o tumoare în uter sau ovare, este posibil să se dezvolte în interiorul vostru de ani de zile. Chiar dacă este un caz extrem, dacă nu sunt tratate, tumorile mari ale zonei pelvine pot provoca balonare și umflături în burtă, provocând creșterea în greutate.

Potrivit American Cancer Society, în afară de creșterea în greutate, tumorile provoacă și dureri de spate, sângerări, act sexual dureros și constipație.

Motive care împiedică să slăbești: 5. Insomnie

Lipsa unui somn adecvat poate fi dăunătoare sănătății. Pe lângă faptul că vă încurcăți cu hormonii care reglează foamea, insomnia sau insomnia măresc, de asemenea, nivelurile de grelină, un hormon care spune corpului dumneavoastră că este timpul să mănânce.

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Obesity, leptina, hormonul care semnalează plenitudinea, scade și ea, provocând creșterea nesănătoasă în greutate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel