Boli care pot fi vindecate cu acupunctură

Boli care pot fi vindecate cu acupunctură
Boli care pot fi vindecate cu acupunctură

Migrenele, durerile de dinţi, astmul bronşic, miopia şi cataracta sunt doar câteva dintre afecţiunile care se pot ameliora prin acupunctură.

Cum decurge tratamentul
Zonele cu probleme sunt înţepate cu ace sterilizate. Specialiştii introduc acele în piele fie câţiva milimetri, fie un centimetru, în funcţie de zona vizată. „În mod normal, înţepătura nu este dureroasă şi nu se produc sângerări, dacă punctul este ales corect. Foarte rar apar senzaţii neplăcute”, spune Ciprian Popescu, specialist în acupunctură.
Uneori acele se răsucesc rapid între degete după înţepătură, alteori sunt legate de un generator electric care produce o stimulare printr-un curent de slab amperaj.

Durata şedinţelor este de 20-25 de minute

O şedinţă de acupunctură durează între 20 şi 25 de minute. „Numărul de şedinţe variază în funcţie de boală sau tulburare: uneori au loc mai puţin de zece şedinţe, alteori tratamentul se întinde, cu tot cu pauze, pe câteva luni”, spune Ciprian Popescu.

În general, terapia este continuată şi după dispariţia simptomelor. Uneori simptomele se agravează după primele şedinţe. Această primă reacţie, numită şi agravare iniţială, dovedeşte că exista o problemă. Dacă după trei-cinci şedinţe nu apare nicio modificare, înseamnă că organismul vostru nu răspunde la această terapie.

O formă specială, auriculoterapia, tratează exclusiv punctele sensibile de pe pavilionul urechii. O altă tehnică creată în Germania (electroacupunctura după Voll) înlocuieşte acele cu un aparat electric care emite ministimuli electrici, eficienţi în tratarea anumitor disfuncţii.

Unii specialişti în acupunctură folosesc ocazional şi laserul de intensitate medie, care nici nu taie, nici nu arde, însă are suficientă energie pentru a stimula şi calma punctele dureroase.

Acupunctura nu trebuie practicată în timpul menstruaţiei.

La ce foloseşte această terapie

  • Înlătură: dureri de cap, migrene, dureri de dinţi, gingivite şi faringite, nevralgii şi diverse afecţiuni reumatice.
  • Tratează: infecţiilor intestinale, constipaţia, paraliziile după accidente cerebrale, afecţiuni nervoase ale membrelor (eficace doar în primele şase luni ale îmbolnăvirii).
  • Vindecă: sinuzite şi amigdalite, bronşită, astm bronşic, conjuctivită şi retinită, miopie şi cataractă (ambele doar în fazele incipiente), crampe ale esofagului şi gastrită.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. E dovedit stiintific ca acupunctura nu vindeca nimic. E o sarlatanie cu pretentii practicata de tot felul de vraci dubiosi si medici care habar nu au de bazele meseriei lor. Niciun studiu efectuat pe pacienti nu a aratat ca acupunctura vindeca ceva, sau ca amelioreaza durerile. Sa pretinzi ca vindeca infectii, adica omoara microbi doar intepand corpul cu ace, e o prostie inimaginabila, care poate fi preluata doar de cineva care nu cunoaste lucruri de baza din biologie. La fel, sa pretinzi ca vindeca miopia si cataracta, adica defecte fizice ale ochiului, e o absurditate. Macar cititi studiile stiintifice si opiniile comunitatii medicale inainte sa scrieti asemenea aberatii. Informatiile luate de pe net si de pe saituri ezoterice nu inlocuiesc datele stiintifice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *