Condimentul-minune care ”programează” celulele canceroase să se autodistrugă

Condimentul-minune care ”programează” celulele canceroase să se autodistrugă
Condimentul-minune care ”programează” celulele canceroase să se autodistrugă

Cancerul intestinului gros este a doua cauză de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa şi, anual, în lume mor 700.000 de oameni din această cauză. Conform Globocan 2008, incidenţa anuală a acestei forme de cancer, în ţara noastră, este de 8.696 cazuri noi, fiind pe locul al doilea ca frecvenţă a celor mai întâlnite forme de cancer la ambele sexe.

Cancerul de colon poate fi prevenit însă, deoarece dintre toate tipurile de cancer, acesta este cel mai influențat de alimentație.

Recent, cercetătorii de la Department of Surgery, Dalhousie University, Halifax, Nova Scotia, Canada au descoperit că substanța activă din tumeric-cucurmina- poate programa celulele canceroase să se autodistrugă.

În cadrul studiului, oamenii de știință au testat trei tipuri de celule din cancerul de colon: p53(+/+), p53(-/-) HCT-116 și p53 HT-29.

În prezența cucurminei, celulele canceroase au trecut printr-un proces numit fosforilare care alterează funcția și activitatea anumitor enzime.

Turmericul, cunoscut şi sub numele de şofran indian, este o plantă cultivată de sute de ani în Asia, în special în India şi în Indonezia. Portocaliul intens e culoarea specifică acestei plante, iar mirosul şi aroma puternice sunt asemănătoare ghimbirului.

În trecut, turmericul era utilizat la prepararea diverselor leacuri, dar şi în scopuri cosmetice. Are calitatea de a acţiona ca un antiseptic, purificând sângele şi, pentru că abundă în antioxidanţi, este recomandată utilizarea sa, cu regularitate, pentru protecţia în calea acţiunii dăunătoare a radicalilor liberi.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

12 Comments

 1. minune pentru cei bolnavi

 2. IATAN DORIN says:

  Interesant articolul despre TURMERIC sau SOFRAN INDIAN.Eu personal folosesc GHIMBIR…si inteleg ca au efecte asemanatoare!!!!!Nu stiu daca acest TURMERIC se gaseste in GL….o sa intreb si la PLAFAR….Mi-ar face mare placere sa mai primesc astfel de informatii…..
  Cu stima,IATAN DORIN din GL

  • Se gaseste,dar nu tubercul,asa cum gasim ghimbirul, sub forma uscata si macinata.E un condiment foarte placut,

 3. multumesc!
  m

 4. va rugam sami spuneti unde se pote gasi curcumina si cum se pote folosi ptr. cei cu cancer.Va multumesc

  • Maria , gasesti turmenicul la plafar,in magazinele care comercializeaza condimente,produse naturiste sau suplimente nutritive,ATENTIE!!! pentru o mai buna asimilare se consuma impreuna cu piper negru proaspat macinat.O lingurita de condiment amestecata cu mancarea, de trei ori pe zi.

  • Bolon Yokte says:

   Curcumina, sau sofranel folosit ca ceai ,fara nici un fel de zahar,miere in el ,si toate legumele de culoare verde-varza,salata verde-cruda,,broccoli-la abur,morcov,telina,ceapa si usturoi verde,spanac crud,praz-ulei de masline extravirgin,.Fara carne,cartofi-banane-contin mult potasiu si e contraindicat,fara cafea,alcool,zaharuri rafinate!.SUnt bune!-Mango,avocado,persimon sau fructul kaki,miscare,colonhidroterapie..!

 5. Kurkuma , acest condiment alimentar se gaseste în alimentarile/supermarket-urile din Germania , acolo pe raft, unde gasiti si : piperul , boiaua dulce sau iute , sofran , coriandru , oregano , etc. . Încercati sa va uitati în Romania la magazinele „Aldi” sau „Lidl” , deoarece au produse germane.
  Sau , vorbiti cu sefii acestor magazine , sa importe si aceste condimente ! Sanatate tuturor.

 6. Cucurmina ma-ti!

 7. Colaborare la domiciliu! Stim ca ati cautat foarte mult timp o oferta cu adevarat serioasa, dar acum este cazul sa va opriti aici si sa incepeti imediat colaborarea cu noi, intr-o activitate part-time la domiciliu, cu castiguri sigure, pe masura implicarii. Va asteptam sa ne cereti mai multe detalii la adresa de email: tiberiu_rey@yahoo.com

 8. Colaborare sigură pentru cei interesati de castiguri suplimentare! Incepeti rapid si fara riscuri, in asa fel incat sa castigati intr-un mod garantat bani mai multi. Oferim contract si tot ceea ce aveti nevoie pentru o activitate relaxanta si de incredere maxima. Pentru mai multe informatii, contactati-ma la adresa de email:nursa29@yahoo.com

 9. Posibilitate serioasa de castig!
  Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time. Cand doriti mai multe informatii contactati unul dintre membrii echipei noastre la adresa de e-mail: delia.rapeanu@yahoo.com lasand un mesaj cu textul “INFO”.
  Cerinte: calculator, conexiune internet, cunostinte minime PC, rabdare, seriozitate, perseverenta, atentie la detalii. Nu este necesara experienta!
  Oferim: instruire gratuita sub forma unor lectii pe email, scrisoare de recomandare, contract de comision;
  Important! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice si se poate lucra de oriunde, din tara si din strainatate.
  Oferim și solicităm seriozitate!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *