De ce ajung femeile să își înșele partenerii?

De ce ajung femeile să își înșele partenerii?
De ce ajung femeile să își înșele partenerii?

Un studiu recent, bazat pe datele oferite de un site matrimonial, arată că femeile au aceleaşi motive ca bărbaţii când îşi înşală partenerii.

Cercetătorii au analizat informaţii furnizate de site-ul AshleyMadison.com, care este dedicat persoanelor căsătorite care vor să-şi înşele partenerii.

Rezultatul studiul a demontat mitul potrivit căruia femeile caută un amant pentru că sunt nefericite de relaţia stabilă pe care o au.

Eric Anderson, autorul studiului, spune că ele caută doar pasiune şi sex, dar nu vor să divorteze.

Faptul că multe femei dovedite ca fiind infidele dau vina pe relaţia proastă pe care o au cu soţul este de fapt o simplă scuze, un pretext pe care le caută pentru a justifica gestul lor.

Potrivit statisticilor, în Statele Unite o treime dintre bărbaţi şi un sfert dintre femei caută cel puţin o dată o aventură în afara relaţiei oficiale pe care o au.

Motivul infidelităţii oamenilor este însă greu de stabilit. Conform opiniei generale, bărbaţii caută relaţii sexuale cât mai variate, în timp ce femeile invocă nevoile emoţionale, relaţiile nefericite pe care le au.

Un alt studiu, realizat în anul 2012, arată că femeile îşi pierd în timp interesul sexual pentru partenerul lor, deci adevăratul motiv pentru care sunt infidele ar putea fi, la fel ca în cazul bărbaţilor, dorinţa de a avea un nou partener intim.

În cadul studiului realizat de Anderson, cercetătorii au analizat profilurile şi mesajele trimise de 100 de femei căsătorite, heterosexuale, cu vârsta între 35 şi 45 de ani.

Femeile nu ştiau că erau monitorizate pe site-ul matrimonial. Anderson a observat că ele au comunicat foarte puţin cu potenţialii amanţi, adică au trimis puţine mesaje.

Cele mai multe femei au spus că vor pasiune mai multă de la viitorul lor partener, inclusiv sex. Niciuna din aceste femei nu a declarat că vrea să divorteze.

Astfel, cercetătorii au presupus că femeile care sunt infidele nu sunt nemulţumite de relaţia lor, din moment ce nu vor să-şi părăsească partenerii.

Cele mai multe din femeile analizate au vrut un singur partener pentru aceste aventuri. Spre deosebire de bărbaţii infideli, femeile au dorit şi o mică implicare emoţională în relaţia cu amantul, nu au vrut doar sex.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Din acel motiv pe care il au si barbati ! De a avea mai mult decit ai nevoie !

  2. De ce înșală femeile?
    Trebuie stabilit de la inceput că, a avut mare dreptate, înteleptul care a spus:
    „Oooo! Nu femeile pe bărbați au înșelat, ci’n ‘totdeauna ele singure se’nșală”…
    Și totuși, de ce se înșală partenerii, angajati într-un cuplu legalizat, printr-un contract de căsătorie?!
    În primul rând, este o chestiune despre… educatia primită la modul pasiv(ceace vedem ceeace auzim involuntar) în familie, în timpul copilăriei pubertății si bineințeles, a adolescenței printre colegi(e) de școala, etc. În altă ordine de idei, intervine factorul material. Apoi,,anturajul, trăirile din viata mondenă, filmele vazute, cartile citite, etc. in legatura cu subiectul din articol, toate prost intelese! Dar, toate chestiunile enumerate mai sus sunt determinate invariabil , de anumite… incurabile scrânteli organice ale fiecarui individ !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *