Stop vaccin? Riscurile unei decizii periculoase

Vaccinare
Stop vaccin? Riscurile unei decizii periculoase

Convinși de informațiile citite pe unele site-uri, o parte dintre părinți au început să refuze vaccinarea copiilor, chiar dacă e vorba de imunizările obligatorii

Daniela Șerb

Medicii infecționiști sunt tot mai îngrijorați de faptul că unii părinți au început să se opună tot mai vehement imunizării propriilor copii împotriva unor boli precum pojarul sau poliomielita. Paradoxal, trendul se face simțit mai degrabă în rândul părinților cu un grad de pregătire mai mare.
Ce explicații există
Doctorul Alexandru Rafila, medic infecționist la Spitalul „Matei Balș” din Capitală și consilier al ministrului Sănătății, afirmă că oamenii au disponibilitatea să creadă aceste surse găsite pe Internet și nu că aceste surse ar fi mai credibile decât informațiile primite de la medici. Vaccinurile sunt, alături de antibiotice, produsele care au mărit cel mai mult durata de viață, starea de sănătate la nivel global, punctează dr. Rafila. „În momentul de față, prin reducerea numărului de boli transmisibile sau chiar dispariția unor boli cum ar fi variola, tocmai datorită vaccinurilor, oamenii nu mai sunt conștienți de gravitatea acestor infecții, și pentru simplu motiv că ei nu le mai văd, în această perioadă, refuză, de multe ori, să vaccineze copiii”, explică medicul.
Poliomielita a reapărut în SUA și în Asia
Riscul este foarte mare, atenționează specialistul: „Aceste boli pot să reapară și chiar au apărut în unele zone din lume. Și dacă poliomielita se considera că ar putea fi eradicată sau chiar rujeola, se înregistrează cazuri de poliomielită, de exemplu, în zona Asiei, numeroase cazuri inclusiv în SUA, și autoritățile de sănătate publică de acolo sunt foarte îngrijorate din cauza recrudescenței acestei infecții”.
Noi, ca să fim siguri că o boală nu are capacitatea să se transmită în comunitate, trebuie să avem o acoperire vaccinală de 95%, mai spune dr. Rafila. „Adică dintr-o cohortă de 200.000 de copii câți se nasc, într-un an, în România, trebuie vaccinați 95%. În momentul de față am scăzut sub 90% pentru diferite tipuri de vacinuri, și vă rog să luați în considerare că aceasta e o medie națională și că sunt județe unde această acoperire vaccinală este chiar de 80% sau chiar mai puțin. Asta trebuie să ne îngrijoreze”.
Vaccinurile, victimele propriului succes
„Deci, pe de o parte, cum spunea un coleg de-al meu, vaccinurile sunt victimele propriului succes. Adică au avut succes în combaterea bolilor transmisibile și, pentru simplul motiv că oamenii nu mai văd aceste boli, nu înțeleg de ce trebuie să-și mai vaccineze copiii. Trebuie să înțeleagă însă părinții că este responsabilitatea lor directă să-și protejeze odraslele. Iar vaccinarea are două efecte: unul care se referă la individ și îl protejează împotriva bolii, și al doilea care se referă la comunitate, în sensul în care, dacă există o colectivitate care este vaccinată, acea boală nu se poate propaga în colectivitate”, mai spune medicul.
Dr. Rafila îndeamnă părinții să-și ia informațiile despre vaccinuri din surse medicale autorizate, adică, institute de sănătate publică, societăți profesionale, chiar și site-uri ale unor companii farmaceutice pentru că acestea din urmă care produc vaccinuri au în vedere două elemente, fără de care nu pot să-și vândă produsele. Unul este eficiența vaccinului și siguranța vaccinului. Siguranță, adică mai puține efecte adverse, și locale. Beneficiul să fie net în favoarea imunizării și nu a lipsei ei. Totdeauna trebuie să pui în balanță beneficiile și riscurile. Riscurile sunt mici în situația administrării unui
vaccin.
Imunizarea nu poate fi impusă
„Cantitatea de antigen care este administrată, adică cea care determină răspunsul imun, nu pune în niciun fel de pericol copilul. Cantitățile de metale gen aluminiu sau mercur prezente în vaccin sunt în cantități extrem-extrem de mici, pe care pur și simplu le ingerăm, consumând diverse alimente. Deci nu e vorba de o cantitate de metale care să pună în vreun fel în pericol viața copilului”. Medicul afirmă că mercurul se găsește tot mai puțin în vaccinuri. „Era utilizat un compus al mercurului ca și prezervant, conservant al vaccinului nu din alt motiv. Deci nu se poate ca miliarde de copii să se vaccineze și să nu apară niciun fel de problemă. Teoriile conspiraționiste susțin, fără nicio bază, că vaccinurile sunt utilizate pentru extincția rasei umane. E o contradicție flagrantă”, conchide infecționistul.
În România, imunizarea nu poate fi impusă părinților, dar responsabilitatea le revine, spune medicul.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

19 Comments

 1. Da, asa este ne e frica sa ne mai vaccinam copii. Sotul meu (American, inginer IT, traim in Alaska) nu imi mai da voie sa vaccinez totalmente Si al doilea copil. Pe primul l-am vaccinat ca la carte, dar pe al doilea numai pana la 6 luni. Acum are trei Ani jumate. De ce?! De frica faptului ca intregul sistem sanitar (ca Si cel educational, corporatismul+ neoliberalismul asta care face legile acum) e in mainile Unor nemernici care vor sa ne extermine. Trebuie sa fim atenti la tot: ce mancam, unde ne dam copiii la scoala (ce invata) ca de atata politically correct (un Nou Marxism, de fapt) ne-am saturat!!! Companiile Astea farmaceutice fac profit pe spinarea noastra si a viitorului copiilor nostri. Am discutat si cu alti parinti americani si nici ei nu Isi mai vaccineaza atata copii din acelasi motiv. Frica!!

 2. Pai cand ai azi mai multi copii bolnavi decat sanatosi(conform statisticii americane), suferinzi de boli autoimune(cresteri exponentiale in ultimele decade), cu o imunitate ce tinde spre 0(cencer pe banda rulanta etc), cred ca este cineva vinovat.
  Iar cum aceste boli apar din ce in ce mai devreme, la varste fragede, normal ca este logic sa te gandesti ca vaccinurile sunt cauza multora dintre ele, mai ales ca nici-unui copil nu i se face un test din care sa reiasa ca poate suporta un tavalug de 3-7 tipuri diferite de virusi introdusi direct in sange.

  P.S. Sunt svonuri ca SIDA a aparut deoarece in anii 60-70 culturile de virusi se pastrau pe creier de maimuta, iar unele dintre acestea erau infectate cu HIV, virus necunoscut la acea vreme. Astfel acele doze au imbolnavit zeci de mii de oameni si au raspandit o boala intalnita numai la animale.

 3. Sa nu uitam ca anul trecut aproximativ 3 milioane de femei din Africa cu varsteintre 15 – 40 ani au fost vaccinate parca impotriva cancerului ca ulterior sa apara la multe din femei avorturi spontane . Vaccinul a facut ca organismul sa reactioneze asupra fatului ca asupra unui intrus provocand avort spontan. Aceste vaccinuri au fost date cu sprijinul UNICEF .Denuntul ”minunatului vaccin toxic” a fost facut de medici catolici voluntari. Este cunoscut ca 10 copii din 100000 raman legume dupa vaccin sau cu disfunctii locomotorii , dar ce te faci daca din cei 10 copii unul este al tau? Statul si nici SAMSARII de vaccinuri nu isi asuma raspunderea pt efecte averse ale vaccinului spune ca sunt riscuri asumate. Eu prefer sa risc si sa NU FAC VACCIN LA COPII.

 4. Imediat dupa 90, o vecina a mers la spital (din Giurgiu) si s-a trezit cu sida; se folosise aceeasi seringa pt. mai multe persoane. Sa fi fost personallul medical atat de stupid?! Copiii sai s-au nascut si ei cu aceasta boala. Sa mai spun ce tragedie pe bietii copilasi – ceilalti copii refusau sa se joace cu ei. Toti trei au murit dupa un numar de ani. Baiatului de 9 ani I s-a facut o operatie la cap dupa ce a fost declarat mort (se facea un experiment medical, in fapt; l-au taiat la ceafa chiar acolo la spitalul unde cu ani in urma fusese mama-sa infectata). Fetita de 5 ani si mama s-au prapadit la interval de cativa ani.
  Asa ca n-om fi noi medici sa cunoastem tot vocabularul stiintific medical, dar de revoltat si sa ne invatam minte stim…sa nu mai avem incredere in medici!! Unii spun ca sunt doar teorii ale conspiratiei, dar ce incredere sa mai avem cand totul se resuma la bani/profit/ experimente/eugenie/ reducerea tacita a populatiei pt. a putea fi mai usor de controlat de catre corporatiile astea?! Fac experimente pe noi ingrasandu-ne ca pe niste soareci de laborator! Mananci mancare modificata genetic si apoi mergi la doctor si la farmacie sa iti cumperi medicamente, etc…un intreg lant de business il sustinem fara sa stim ce se inatmpla, cu pretul vietii noastre!
  Soacra mea (din Sua) a murit de cancer la creier. Era perfect sanataoasa, mama a opt copii. Religioasa, gospodina, a muncit 10 ani intr-o banca, cum trebuie sa fie o femeie ca lumea. In sase luni a fost gata! Nimeni nu a putut explica cum de s-a imbolnavit subit.
  Sa fie Astea doar coincidente?!

 5. Confuzionaţi cititorii contrazicându-vă în interiorul articolului ! Sub poză scrie că e obligatoriu, în final că de fapt nu e ……
  DECI, NICI UN FEL DE IMUNIZARE NU E OBLIGATORIE !!!
  Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacienţilor prevede clar necesitatea consimţământului informat şi exprimat în scris pentru intervenţiile medicale. „Art. 13. Pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenţie medicală asumându-şi, în scris, răspunderea pentru decizia sa; consecinţele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.” Definiţia intervenţiei medicale este dată la art. 1 lit. d) din aceeaşi lege astfel: „prin intervenţie medicală se înţelege orice examinare, tratament sau alt act medical în scop de diagnostic preventiv, terapeutic ori de reabilitare.”cuprinzând aşadar şi vaccinarea. Legea nr. 95/2006 privind reforma sănătăţii nu prevede obligaţia de a fi vaccinat. Articolele 374 şi 376 solicită medicului să acţioneze respectând voinţa pacientului, iar art. 649 prevede acordul scris al pacientului pentru diagnosticul şi tratamentul cu potenţial risc (nu se face însă definirea termenului). De asemenea, art. 651 prevede că actul medical se poate face în lipsa consimţământului informat numai în situaţii de urgenţă în care lipsa acţiunii imediate ar pune în pericol viaţa pacientului.

  Dr. Rafila îndeamnă părinții să-și ia informațiile despre vaccinuri din surse medicale autorizate. Urmând sfatul Dr. Rafila recomand studierea unei cărţi scrise de un Specialist : ”Vaccinarea: Eroarea Medicala a Secolului” – dr. Louis De Brouwer, unde acesta ne explică pe larg de la începuturi istoria vaccinurilor şi efectele lor devastatoare ocultate, o mulţime de studii din toată lumea cu rezultate indubitabile antivaccin. Producătorii de vaccinuri, în complicitate cu politicienii ignoranţi şi cu medici arghirofili fără scrupule care au acceptat contra cost fără niciun fel de rezervă sau comentarii principiul vaccinării în masă, au atins azi adevărate culmi în ce priveşte dezinformarea şi minţirea populaţiei, realizând un fapt fără precedent în istoria umanităţii: să faci miliarde de oameni să creadă în eficacitatea acestui principiu inventat de Jenner şi însuşit de plagiatorul ”erou” Pasteur, un geniu al mişmaşurilor, fără a avea vreun fundament ştiinţific serios. Chiar cenzuraţi masiv şi ameninţaţi abject din toate direcţiile inclusiv cu moartea, zeci de imunologi renumiţi demonstrează, dimpotrivă, că actul vaccinal constituie o lezare gravă a integrităţii sistemului imunitar al persoanelor vaccinate, făcând din fiinţele umane veritabile rezervoare de virusuri. Lectură plăcută !

 6. Semi-cultura Internetului e o arma letala in mana prostilor.

 7. pai cand primul copil iti face o reactie ce il tine in spital 3 saptamani si cand mergi in spital si intrebi oameni de pe sectiile de acolo daca si-au vaccinat copii si ei raspund clar si raspicat ca NU dar ca nu au voie sa spuna …… cum sa mai vrei sa ii vaccinezi ?! dragilor vaccinul nu mai e ce a fost ….nu cel care ajunge in Romania .

  Une e banalul polidin ?! unde sunt institutele noastre ?! disparute fara urma …. nu pot fi complet controlate deci…….

  Successsss

 8. Nu faceti vaccinuri, ati citit pe net ca nu e bine, ca ar avea mercur, aluminiu si chiar apa asa ca asteptati pana la prima epidemie de poliomelita, ciuma sau variola, despre care evident nu ati auzit si nu ati citit pe net fiindca nu va intereseaza. Oricum astea erau boli de care mureau fraierii pana acu’ vreo suta de ani si care au disparut tocmai datorita vaccinurilor.
  Asteptati pana cand acele boli vor reveni iar atunci o sa alergati la medici sa va faca bine copii, pe care din prostia voastra criminala i-ati condamnat la moarte fiindca ati refuzat sa-i vaccinati la timp…ignorantilor.

  • corina1982 says:

   Aluminiu au pana si antiperspirantele. Cat despre vaccinuri deja stie toata lumea ca au substante nocive. Altfel de ce atatia copii au reactii adverse la vaccinuri daca sunt atat de inofensive?

 9. Igeo esti un idiot daca tu crezi ceea ce tocmai ai scris…Nu uita sa iti vaccinezi copii tai inainte de a da astfel de informatii mincinoase

 10. dani, esti un exemplu perfect de semidoct care a citit ceva pe net si crede ca a atins cunoasterea suprema. Tu care banuiesc ca ai facut toate vaccinurile din schemele de vaccinare romanesti, pentru ca parintii tai au fost sigur mai responsabili decat tine, tu joci ruleta ruseasca cu copiii tai lasandu-i fara aparare in momentul in care se vor intalni cu unul dintre virusii la care ar fi trebuit sa fie deja imuni.
  Multe succesuri, cum zicea un clasic in viata…

 11. Buna ziua. Bunicel articolul, deoarece cei care vor sa-si vaccineze copii nu se poate pentru ca „cica”nu se gaseste vaccinurile in depozitele DSP-ului , dar la farmacie se gaseste si-l poti cumpara. Ce ne facem cu parintii care nu au posibilitatea de a-l cumpara.Eu va spun cazul meu in care am asteptat pana la 5 luni si jumatate sa fim chemati sa ne faca vaccinul de 4 luni si nisa spus ca nu se gaseste , dar l-am cumparat din farmacie si sa gasit

 12. D-na doctor minte fara scrupule. Imi pare rau sa spun, dar isi face profesia de rusine prin dezinformarea in masa a tuturor celor care au copii si sunt pusi in situatia de a alege: daca sa isi vaccineze copilul sau nu?
  Parerea mea de tata a 4 copii este ca vaccinurile nu mai au nicio protectie imunologica, ci doar o functie economica, aceea de a ne scoate banii din buzunar indiferent ca ni-l ofera statul in mod gratuit sau ca ni-l cumparam singuri.
  D-na doctor plaseaza responsabilitatea vaccinarii doar pe umerii parintilor, recunoscand in mod fatis ca exista si posibilitatea aparitiei unor reactii adverse la un anumit numar de indivizi.
  Concluzia este ca vaccinurile nu trebuie acceptate decat cu o singura conditie: aceea a asumarii raspunderii de catre medicul care il face, unitatea medicala unde lucreaza, ministerul sanatatii si firma producatoare. Spuneti lucrul acesta unui medic si va veti convinge din reactia lui de minciunile care va sunt servite pe tava privind beneficiile imunizarii copilului.

 13. Traim in capitalism unde orice rahat costa bani. doctorii in cardasie cu companiile farmaceutice vor sa ne prosteasca. Ia vedeti cati bani cheltuie statul cu acceste vaccinuri; ia vedeti cate efecte adverse au pe aia din africa pe care se fac teste; ia vedeti de ce companiile farmaceutice nu isi asuma riscurile efectelor adverse? ia vedeti cum toate studiile lor sunt masluite si mincinoase ptr. ca noi oamenii de rand sa punem botul ca daca am sti putina microbiologie i-am prinde cu mata-n sac. Desi traim in era informatiei suntem cei mai dezinformati si manipulati. Nu va speriati de propaganda mincinoasa, polio este o minciuna asa cum a fost si cu gripa porcina si aviara!

 14. Ca gloata e proasta s-a dovedit stiintific! Da vad ca e si tare-n gura. E docta. Pai bai fraierilor pe care v-a desteptat internetul si care habar nu aveti ce e ala un cariotip sau diferenta dintre ADN si ARN. Ca sa nu va mai intreb ce e aia timina, citozina. Da de televizor nu va e frica, sau de automobil ca si ala ucide. Da in masina poti sa stai tu ca maimutoiul sa te vada colegu’. Va doresc multa poliomielita voua ca asa poate va vaccinati copiii.

 15. Sunt dovezi clare ca obligativitatea purtarii centurii de siguranta in autoturism precum si air-bag-urile sunt inventii produse de o conspiratie mondiala a bubulilor care vor sa ne bage pe gat masini din ce in ce mai scumpe!
  S-a dovedit ca purtarea castii de catre biciclisti duce la o frecventa mai mare a sangerarilor cerebrale in caz de accident.
  As mai continua pe aceasta tema, dragi stupizi anti-vaccinare dar mi-e greatza ca trebuie sa stau de vorba cu niste idioti ca voi. Un cretin de mai sus scrie”oreon” o alta idioata scrie „svon”, ca sa nu mai vorbesc de greselile gramaticale flagrante.Ce sa discuti cu niste oameni atat de inculti?E absolut necesar ca profesionistii in domeniu sa le-o traga peste bot de cate ori pot, e singurul mod de a „dialoga” cu astfel de pitecantropi!Nu pentru ei, ci pentru copiii lor!!!!

 16. iGeo, misu si nelu,…voi chiar credeti in medicina, cand se stie de zeci de ani ca aceasta trebuie sa produca doar venituri si atat (…sanatatea a ramas de muuult pe locul 15…)

  Voi aia care le stiti pe toate, dati-mi un raspuns la intrebarea:
  DE CE TREBUIE SA SEMNEZ PE PROPRIE RASPUNDERE DACA VACCINEZ COPILUL??? am inteles, daca sunt dus cu pluta si nu vaccinez, imi asum raspunderea…dar daca vaccinez, tot eu raspund???

  Daca vreti sa va jucati de-a ruleta ruseassca cu viata copiilor vostri, treaba voastra.

  Lasand deoparte teoriile conspirationiste, pharma vrea doar sa-si asigure prin copiii vaccinati de azi, clientii fideli de maine… fara sa mai aducem in discutie cei 5 -7% copii care raman cu probleme grave din cauza vaccinarii.

  P.S.
  Nu am vazut nici un parinte antivaccin contestand decizia celor pro vaccinare, voi ( iGeo, misu si nelu) de ce contestati, cand stim clar ca avem dreptul la orice servicii medicale doar cu acordul nostru…?

 17. Asistăm în zilele noastre la o explozie de semidoctism prezentă la cei cu pretenţii intelectuale sau intelectualiste. Democraţia prost înţeleasă îi duce pe aceşti oameni cu oiştea în gard. Lupta cu proştii pretenţioşi este pierdută definitiv datorită imunizării lor la argumente, logică şi cunoaştere adevărată. Din păcate, lipsa de bun simţ în şi de prudenţă ştiinţifică sunt sunt mai prezente la cei cu spoială căpătată din internet decăt la ţăranii simpli.

 18. Vaccinurile nu trebuie acceptate decat cu o singura conditie: aceea a asumarii raspunderii de catre medicul care il face, unitatea medicala unde lucreaza, ministerul sanatatii si firma producatoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *