joi, decembrie 8, 2022

Tulburările de anxietate sunt unele dintre cele mai frecvente probleme de sănătate mintală. Ele pot avea un impact profund asupra vieții și sănătății oamenilor, așa că este întotdeauna recomandat să căutați ajutor și tratament profesional.

Bineînțeles, instrumente precum psihoterapia sau farmacologia (intotdeauna sub îndrumarea unui medic) sunt principalele strategii împotriva anxietății, în prezent, și nu sunt înlocuite cu niciun tip de remediu la domiciliu. Cu toate acestea, există lucruri mici pe care le putem face zilnic pentru a ajuta la controlul acesteia. Unul dintre ele este să controlăm ceea ce mâncăm.

Te-ar mai interesa: Parteneriat istoric între spitalele din București ...

După cum indică Healthline, există o serie de alimente care pot agrava anxietatea, așa că toți cei care suferă de o tulburare de acest gen ar trebui să ia în considerare evitarea acestora.

Alcool

Într-un mod nesănătos, mulți oameni apelează la alcool pentru a atenua diversele disconforturi psihologice. Cu toate acestea, există dovezi clare că această substanță are efectul opus.

Pe de o parte, consumul de alcool, mai ales dacă este frecvent, este legat de dezechilibre ale nivelurilor anumitor neurotransmițători precum serotonina, care pot agrava simptomele tulburărilor de anxietate.

Te-ar mai interesa: Tulburarea de somn care îmbătrânește și îngroașă v...

Pe de altă parte, intoxicația cauzată de alcool poate fi urmată, pe termen scurt, de un „efect de rebound” care crește imediat anxietatea.


Cofeină

Cofeina, regăsită în băuturi precum cafeaua sau ceaiul (care, pe de altă parte, sunt foarte sănătoase în alte aspecte) este o substanță stimulatoare, care poate avea efecte secundare precum anxietatea și nervozitatea. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că aceste efecte apar de obicei la doze mari, astfel încât consumul moderat este de obicei considerat sigur.

Te-ar mai interesa: Poate duce ACEST medicament împotriva acneei la de...

Zaharuri adaugate

Zahărul este prezent în mod natural în multe alimente obișnuite, așa că este dificil (și nedorit) să îl eviți tot timpul. Dar consumul excesiv de zahăr, care este cauzat în primul rând de zaharurile adăugate artificial alimentelor, provoacă creșteri ale concentrației de glucoză din sânge care sunt resimțite sub formă de creșteri și scăderi bruște ale energiei.

Acest lucru, la rândul său, îngreunează sarcini precum memoria sau concentrarea și poate duce la sentimente de îngrijorare, iritabilitate, nervozitate sau tristețe.

Te-ar mai interesa: Ce efect uimitor are cafeaua la cei de peste 50 de...

Carbohidrați rafinați

Consumul abundent de carbohidrați rafinați a fost asociat cu o serie de afecțiuni grave, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare și obezitatea. În plus, din ce în ce mai multe studii au descoperit că dietele excesive din acest aliment sunt legate și de simptomele anxioase și depresive.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private