Sari la conținut

Alimentul minune care protejează împotriva demenței. Adaugă-l și tu în dietă!

alimentatia și dementa
Sursa foto: Daily Express
Alimentul care favorizează declansarea demenței

Alimentul minune care protejează împotriva demenței. Cercetătorii de la Universitatea din Malaya au descoperit că consumul anumitor ciuperci poate proteja împotriva stimulilor neurotoxici, cum ar fi inflamația și, de asemenea, ar putea îmbunătăți creșterea nervilor creierului.

Ambele procese contribuie la boli neurodegenerative, inclusiv demență și Alzheimer.

Un studiu din 2017 publicat în Journal of Medicinal Food a descoperit că unele ciuperci conțin compuși care pot proteja creierul împotriva bolilor neurodegenerative precum demența și boala Alzheimer.

Alimentul minune care protejează împotriva demenței. Adaugă-l și tu în dietă!

„Studiul actual ar putea stimula identificarea mai multor materiale alimentare care sunt neuroprotectoare”, a declarat Sampath Parthasarathy, editorul șef al Journal of Medicinal Food.

Cercetarea se concentrează pe „componentele bioactive” ale ciupercilor și pe beneficiile neuroprotectoare și cognitive pe care le aduc la masă. Acesta este unul dintre primele studii care se concentrează pe beneficiile asupra creierului a anumitor alimente, a spus Parthasarathy, potrivit Medical Xpress.

Se estimează că peste 5 milioane de americani de toate vârstele au avut boala Alzheimer în 2016, a raportat Asociația Alzheimer. În plus, unul din trei bătrâni moare din cauza bolii sau a unei alte forme de demență.

De mii de ani, ciupercile oferă oamenilor medicamente și remedii naturale. Ciupercile comestibile sunt pline de vitamina D și pot îmbunătăți sistemul imunitar.

Caracteristicile antiinflamatorii ale ciupercii îi pot ajuta și pe cei care suferă de astm bronșic, artrită reumatoidă, insuficiență renală și leziuni cauzate de accident vascular cerebral.

Nu toate ciupercile sunt sănătoase, iar consumul unui anumit tip de ciuperci – numit psilocibină – oferă de fapt o perspectivă temporară a realității.

De ani de zile, cercetătorii au studiat potențialele beneficii medicale ale „ciupercilor magice”. Medical Daily a raportat anterior că medicamentul psihedelic ar putea trata persoanele cu depresie sau ameliora efectele psihologice ale cancerului, așa cum sugerează rezultatele studiilor anterioare.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel