Sari la conținut

Avertismentul medicului: alimentul care duce la apariția cancerului. Românii îl consumă zilnic!

polip intestin
Sursă foto: pixabay
Balonarea și constipația care persistă pot anunța cancerul de colon

Se așteaptă ca anul acesta să moară în Europa mai mulți tineri decât oricând în trecut din cauza cancerului colorectal, potrivit autorilor unui nou studiu, care susțin că alcoolul, nivelul scăzut de activitate și obezitatea ar putea fi parțial de vină.

Cercetătorii în domeniul cancerului de la Universitatea din Milano, în Italia, au prezis că decesele cauzate de cancerul colorectal în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 25 și 49 de ani vor crește semnificativ în UE și în Regatul Unit în acest an, comparativ cu 2018.

Studiul face ecoul situației din SUA, a declarat un cercetător în domeniul cancerului pentru Business Insider.

Raportul a constatat că cancerul colorectal, care se mai numește și cancer de colon, intestin sau rect, în funcție de locul în care a debutat, este principala cauză de deces prin cancer la bărbații sub 50 de ani din SUA și a doua cauză de deces prin cancer la femeile din aceeași grupă de vârstă.

Cum poate fi prevenit cancerul colorectal

Victor Ștefănescu, medic primar în chirurgie generală, a explicat care sunt simptomele cancerului rectal, dar, și mai important, cum poate fi acesta prevenit.

”Factorii care favorizează apariția cancerului colorectal la vârste fragede sunt diverși. Unii sunt genetici, pe care nu-i putem influența, dar ne pot duce la o căutare la o vârstă mai tânără a unei patologii colorectale, dar sunt și factorii de zi cu zi, care constau într-o alimentație din ce în ce mai nesănătoasă. Aici trebuie să înțelegem că este interzis consumul de alcool, la fel și consumul de carne roșie care ar trebui foarte multe redus.

Foarte important este consumul de fructe și legume și de asemenea evitarea sedentarismului, asta însemnând exerciții fizice regulate pentru a preveni apariția obezității”, a explicat medicul  la Antena 3 CNN.

Sursă foto: artwork

Uleiul de palmier crește riscul de cancer colorectal

Chirurgul a vorbit și despre uleiul de palmier, despre care numeroase studii au spus în ultima vreme că face parte dintre alimentele puternic cancerigene.

”Uleiul de palmier este unul dintre alimentele care crește riscul de cancer colorectal. Și asta deoarece, în momentul în care consumăm alimente nocive, apare o modificare a florei intestinale. Iar în ultimii ani s-a pus un mare accent pe această modificare a florei intestinale care poate fi modificată atât de alimentație cat și de, atenție, consumul excesiv de antibiotice”, a mai afirmat Victor Ștefănescu.

Simptomele care indică aparția cancerului colorectal

Iar simptomele pot fi diferite, în funcție de stadiul și de gravitatea bolii.

”Există semne care ne pot da de gândit cu privire la apariția unui cancer colorectal. Printre acestea este durerea abdominală pe care nu o putem explica și care apare în mod repetat de-a lungul mai multor săptămâni, de asemenea și modificări ale tranzitului intestinal pe care nu le putem explica și persistă mai mult de 3-4 săptămâni.

Pot apărea și sângerări rectale pe care foarte mulți români le tratează cu diverse creme fără a merge la un medic specialist pentru a investiga de unde vine adevărata problemă. Dar și scăderea inexplicabilă în greutate, fără a ține o cură de slăbire, ne poate duce cu gândul la o problemă din această sferă.

De asemenea, o paloare accentuată, dar fi o fatigabilitate, oboseală continuă, ne pot duce cu gândul la o astfel de patologie”, a mai spus medicul Victor Ștefănescu la Antena 3 CNN.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel