marți, august 9, 2022

Beneficiile lecturii pentru sănătatea fizică și psihică: doar 30 de minute de citit pe zi pot scădea tensiunea arterială, ritmul cardiac și suferința psihologică.

Înainte de apariția rețelelor sociale și a internetului, oamenii erau atrași doar de cărți pentru divertisment, informații și sănătate. Sunt atât de multe lucruri pe care cărțile ne învață, cel mai important fiind deschiderea minții.

Te-ar mai interesa: Medicii trag semnalul de alarmă! Atenție la aceste...

Ele ne ajută să obținem cunoștințe și informații. Dar, odată cu nebunia electronicelor, mulți cu greu se gândesc să citească, deoarece internetul finalizează căutarea cu ușurință.

Cu toate acestea, există multe beneficii pentru sănătatea fizică și mintală pe care lectul le oferă.

Beneficiile lecturii pentru sănătatea fizică și psihică

Majoritatea oamenilor încep să citească din copilărie și continuă toată viața, așa că există o formare constantă a creierului care are loc prin citire. Și nu atât, există diverse alte beneficii ale lecturii care vă îmbunătățesc starea fizică și mentală.

1. Cititul întărește mintea: Au fost multe cercetări în acest sens și studiile arată că lectura îți poate schimba mintea în bine. Cititul implică o mulțime de circuite și semnale complexe în creier, care devin mai puternice pe zi ce trece. Crește conectivitatea creierului, viteza și mișcările reflexe.

Te-ar mai interesa: Ce probleme se pot rezolva prin hipnoză: Poți culc...

2. Cititul crește compasiunea: S-a dovedit în diverse studii că oamenii care citesc povești și romane de ficțiune pot simți viața personajelor. Acest lucru ajută la dezvoltarea abilităților esențiale precum empatia, bunătatea și menținerea relațiilor.

3. Cititul ajută la prevenirea bolilor degenerative: Cărțile sunt recomandate și pentru prevenirea bolilor degenerative precum Alzheimer și Parkinson. Cititul și cărțile sunt o modalitate foarte bună de a menține mintea angajată pe măsură ce îmbătrânești și de a stimula creierul să lupte împotriva bolilor cognitive precum demența.

Te-ar mai interesa: Ai 40 de ani? Consumă aceste alimente pentru o săn...

4. Cititul scade stresul: S-a dovedit în repetate rânduri că activitățile care îți oferă bucurie și confort ajută la reducerea stresului și anxietății, iar lectura este una dintre ele. Cel puțin 30 de minute de citit pot scădea în mod eficient tensiunea arterială, ritmul cardiac și suferința psihologică.

5. Citirea ajută la somnul fără tensiune: De cele mai multe ori terapeuții recomandă persoanelor care suferă de insomnie și probleme legate de somn să citească ceva timp înainte de a se lovi în pat. Cititul ajută la relaxare și la calmarea minții, oferindu-vă un somn bun.

Te-ar mai interesa: Fructe și legume cu pesticide: Lista celor mai per...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private