Sari la conținut

Caprifoiul sau Mâna Maicii Domnului, planta care vindecă toate bolile. Cum s-o folosești ca să fii mereu sănătos și ferit de infecțiii

Oamenii folosesc caprifoiul și se bucură de diversele sale beneficii pentru sănătate de secole, dar este important să înțelegem ce poate face și ce posibile efecte secundare ar putea exista.

Legenda caprifoiului

Legenda plantei pornește de la momentul în care Maica Domnului a căutat adăpost la mai multe plante, atunci când era urmărită de soldații trimiși de Irod. Singura plantă care a primit-o a fost caprifoiul. Fecioara Maria a hotărât atunci să binecuvânteze planta și să îi ofere puteri vindecătoare.

„De azi înainte şi până în eternitate, tu vei fi floarea preferată a oamenilor. Îţi dau puterea să vindeci pe om de toate bolile şi să-l salvezi de la moarte aşa cum ai făcut tu pentru mine”.

Ce este caprifoiul?

Caprifoiul este un termen general pentru membrii familiei Caprifoliaceae, dintre care majoritatea sunt arbuști sau viță de vie cățărătoare. Originară din emisfera nordică, există peste 175 de specii diferite de plante care sunt denumite în mod obișnuit caprifoi, dar unele dintre cele mai cunoscute includ Lonicera japonica și Lonicera periclymenum, deoarece acestea sunt adesea folosite în scopuri medicinale. Florile și frunzele acestei plante sunt considerate utile în medicina tradițională chineză și sunt de obicei transformate în tincturi, infuzii și ceaiuri.

După cum am menționat, există mulți membri ai acestei familii taxonomice, dar aspectul general al acestor plante este oarecum asemănător, cu flori lungi, tubulare de culoare albă, galbenă, portocalie sau roz și o bază largă de frunze de până la 10 centimetri lungime.

Caprifoiul poartă fructe de pădure, care sunt mici, roșii și grupate în ciorchini mici, la majoritatea speciilor. Cu toate acestea, cu excepția câtorva specii de caprifoi, boabele și semințele pe care le conțin sunt toxice și, prin urmare, trebuie evitate.

Aceste plante au nevoie de obicei de cantități bune de lumină solară și nu se descurcă bine dacă sunt umbrite de alte plante.

Din punct de vedere nutrițional, dacă găsiți specii netoxice de fructe de pădure, acestea sunt o sursă bogată de fitochimice, acizi organici, flavonoide și antociani, precum și alte substanțe antioxidante. Acești compuși se găsesc și în flori și oarecum în frunze, dar în concentrații mai mici.

Beneficiile caprifoiului

Există destul de multe beneficii ale utilizării caprifoiului pentru vindecarea naturală, inclusiv capacitatea sa de a gestiona nivelul zahărului din sânge, de a trata simptomele de greață și de a reduce inflamația în întregul corp, printre altele.

  • Calmează inflamația din organism, reducând astfel riscul bolilor cronice.
  • Optimizează sistemul digestiv și tratează simptomele de greață, indigestie, constipație, enterită și balonare.
  • Tratează pneumonia, gripa porcină și umflarea creierului (encefalită).
  • Ajuta la reducerea riscului de cancer datorita profilului antioxidant si antiinflamator extins gasit in aceste flori si fructe de padure
  • Curăță inflamația și afecțiunile pielii, cum ar fi eczema, psoriazisul, acneea și rozaceea.
  • Îmbunătățește răspunsul imunitar al organismului pentru a reduce infecția și vulnerabilitatea la boli.
  • Remediază rapid simptomele răcelii și gripei atunci când sunt consumate sub formă de ceai.
  • Gestionează nivelul zahărului din sânge pentru a reduce riscul de a dezvolta diabet.
  • Aplicați o tinctură de infuzie pe furuncule pentru a le reduce dimensiunea și a trata durerea.
  • Ceaiul de caprifoi poate elimina inflamațiile din tractul respirator asociate cu bronșită și dureri în gât.
  • În aromoterapie, caprifoiul poate ajuta la relaxare și la ameliorarea presiunii sinusurilor, printre altele.
  • Dacă vă confruntați cu umflarea creierului, o infuzie de caprifoi poate scădea presiunea și poate normaliza tensiunea arterială.
  • Pneumonia poate fi o infecție mortală a plămânilor, dar caprifoiul a fost legat de îmbunătățirea sănătății respiratorii, chiar și în timpul infecțiilor grave.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel