luni, august 8, 2022

Ciugulitul între mese este foarte periculos pentru organism. Medicii nutriționiști atrag atenția că „este unul dintre principalele motive din cauza cărora ne îngrăşăm. Pe lângă kilogramele în plus, ciugulitul ne dereglează şi mecanismul foame-saţietate”.

Nutriționist: Intrăm prea repede în panică

Ciugulitul” între mese ne dă organismul peste cap: corpul nu va mai ştii când îi este foame şi când nu. Alta este povestea celor două gustări dintre mesele de peste zi, recomandate chiar”, atenționează nutriţionistul Liana Conţiu.

Te-ar mai interesa: Când își pot recupera pacienții cu Covid mirosul ș...

Nu avem habar când ne e foame

„Ciugulitul între mese este unul dintre principalele motive din cauza cărora ne îngrăşăm. Pe lângă kilogramele în plus, ciugulitul ne dereglează şi mecanismul foame-saţietate. Nu avem habar când ne e foame sau când suntem sătui pentru că mereu mâncăm câteceva”, atrage atenţia nutriţionistul.

„Saleurile, produsele de patiserie, covrigeii se află în topul „ronţăielilor” care nu ne aduc niciun beneficiu sănătăţii”, mai spune nutriţionista. În Târgu Mureş, de exemplu, la mare căutare sunt covrigii. Poţi vedea cozi mari, la orele prânzului, pentru că o astfel de „ciuguleală” costă doar câţiva lei. Gustările sănătoase sunt altceva.

Te-ar mai interesa: Dureri de spate intolerabile? ACESTE exerciții pot...

„Să nu confundăm ciugulitul nesănătos cu gustările sănătoase. Zilnic, ar trebui să avem 3 mese principale şi 2 gustări. Un exemplu de gustare sănătoasă: un fruct; un iaurt seminţe într-o cantitate potrivită”, mai spune expertul în nutriție.

„Rolul gustărilor este acela de ne a suplimenta meniul zilnic şi de ne a furniza energie pe timpul zilei atunci când avem nevoie. Din acest motiv este obligatoriu să consumăm alimente calitative. Un aliment fără importanţă nutriţională nu ne ajuta organismul cu nimic, din contra, ne îngraşă!”, explică Liana Conţiu, potrivit Adevărul.

Te-ar mai interesa: Băuturi care scad colesterolul. Include-le în diet...

Dacă chiar simţiţi nevoia de dulce, puteţi încerca o bucăţică de ciocolată neagră. Sau un măr copt cu scorţişoară nu are mai mult de 100 de calorii. Puteţi ronţăii o mână de migdale, care vă asigură necesarul de fibre şi proteine, fără colesterol.

Nutriţioniştii mai spun că aceste gustări nu trebuie să aducă mai mult de 100 de calorii şi că au rolul de a alunga senzaţia de foame, între mese, ceea ce vă va face să mâncaţi mai puţin.

Te-ar mai interesa: Cum să-ți ajuți copilul care suferă de ANXIETATE...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private