Dieta sau sport: ce este mai important pentru silueta si sanatate?

Dieta sau sport: ce este mai important pentru silueta si sanatate?
Dieta sau sport: ce este mai important pentru silueta si sanatate?

Un regim sanatos de slabit, dupa cum stim cu totii, implica deopotriva o alimentatie echilibrata si exercitii fizice regulate. Insa care este mai important in procesul de slabit: dieta sau sportul?

“Chiar daca nu faci exercitii fizice, daca mananci echilibrat, cantitativ moderat poti sa te mentii sanatos si fara a face sport”, spune Todd Astorino, cercetator la Universitatea din California, SUA. Insa, daca regimul tau alimentar este nesanatos, dezechilibrat, poti face cat sport vrei tu pentru ca silueta si sanatatea ta vor avea, fara doar si poate, de suferit!

“Ideea ca, daca faci sport in mod sustinut, poti baga in tine tot ce ai chef, in orice cantitate este una dintre marile greseli pe care oamenii care se vor fit o fac”, explica si Aseem Malhotra, medic cardiolog din Londra, care a coordonat un studiu cu aceasta tema, publicat in “The British Medical Journal”. Niciun sport nu poate compensa consecintele negative ale unei diete dezechilibrate.

Cardiologul Malhotra isi argumenteaza afirmatia prin faptul ca, desi oamenii au devenit mai axati pe exercitiile fizice in ultimii 30 de ani, rata obezitatii in lume a crescut semnificativ, fapt care duce la concluzia ca sportul in sine nu poate anula efectele negative ale unui regim alimentar bogat in carbohidrati si grasimi.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox