joi, septembrie 29, 2022

Detoxifierea ficatului! „Ficatul suferă în tăcere și nu se plânge”, iar ulterior când nu-și mai poate face treaba corespunzător, apar simptomele și modificări ale analizelor de sânge din cauza distrucției celulelor hepatice, susține expertul cunoscut drept Doctor Cezar pe contul personal de socializare.

Ficatul are peste 500 de funcții și este vital pentru funcționarea corespunzătoare a organismului. Acest organ poate reprezenta sursa multor boli și afecțiuni care pot afecta viețile noastre.

Te-ar mai interesa: Mustul, elixirul tinereții, bun pentru creier, ini...

Dr. Cezar, cunoscutul medic cardiolog este foarte activ pe reţelele de socializare, a oferit câteva sfaturi de aur pentru o viață sănătoasă.

Într-o postare recentă, celebrul medic vorbește despre indicile care semnalează faptul că ficatul tău are nevoie de o detoxifiere. Acesta a oferit câteva metode prin care se poate face o detoxifiere a acestui organ vital.


„Dacă te simți obosit, slăbit, ai amețeli, iritabilitate, grețuri, dureri abdominale, dureri în umărul drept, dureri de cap pe partea dreapta, dureri în omoplat sau în muschiul romboid e posibil sa ai probleme cu ficatul, iar dacă ai grăsime dispusă preponderent în jurul taliei, chiar dacă nu ești supraponderal, cu siguranță este prezentă și pe ficat”, a scris Dr. Cezar pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Atenție! Picioarele umflate pot prevesti un infarc...

Odihna este primul lucru important. De asemenea, trebuie să renunți la zahăr și la alimentele procesate care conțin foarte mult zahăr.

Sfaturi oferite de Dr Cezar pentru detoxifierea ficatului:

„1. În primul rând fa post intermitent. Ficatul are si el nevoie de o pauză de odihnă.
2. Renunță la zahăr și la alimentele procesate care conțin în general foarte mult zahăr.
3. Redu consumul de alcool sau renunța total măcar pentru o perioadă.
4. Colina este un nutrient important pentru integritatea membranelor celulare, sinteza ADN-ului, buna funcționare a sistemului nervos și a ficatului.
5. Glutationul este unul dintre cei mai puternici antioxidanti ai ficatului care donează electroni moleculelor toxice instabile neutralizandu-le.
6. Diversifica sursele de hrană!
7. Consuma alimente verzi care sunt bogate in fibre, clorofila, vitamine, minerale si numeroși alți compuși cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.”, conchide medicul.

Te-ar mai interesa: Cel mai nociv aliment pentru creier. Prof. dr. Vla...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private