Sari la conținut

Elixirul secret al tinereții e la îndemâna tuturor. Acești oameni care trăiesc 120 de ani și nu fac cancer îl consumă în fiecare an

Oamenii din populaţia Hunza trăiesc din nordul Pakistanului, există sunt trăiesc, în medie, o sută de ani.

Mulţi dintre ei au trăit şi până la 120 de ani, fără să se fi confruntat vreodată cu probleme de sănătate. Iar presa străină relatează că sunt indivizi care au trăit chiar şi 160 de ani. Oamenii aceştia se îmbolnăvesc rar, nu ştiu ce sunt tumorile şi au un aspect fizic tineresc. Mai mult, soţiile acestor oameni dau naştere unor bebeluşi sănătoşi chiar şi la vârsta de 65 de ani.

Această populaţie este dovada vie a modului în care dieta şi stilul de viaţă afectează oamenii. Populaţia Hunza face baie în apă rece ca gheaţa, chiar dacă apa are temperaturi sub zero grade. Ei consumă doar mâncarea şi alimentele pe care le-au cultivat cu mâna lor. Mănâncă fructe şi legume, nuci, consumă multe caise uscate, o varietate de cereale (în special mei, hrişcă şi orz), leguminoase şi mai puţină brânză, lapte şi ouă.

Cei din populaţia Hunza nu iau gustări, doar micul dejun şi prânzul. Însă aceşti oameni merg mult pe jos, până la 15 sau 20 de kilometri pe zi. Ei consumă rareori carne, chiar şi de două ori pe an. Iar atunci când consumă carne, consumă doar miel sau pui. De asemenea, aceşti oameni râd foarte mult.

Caisele uscate, o tradiţie străveche

Pentru o perioadă cuprinsă între două şi patru luni, aceşti oameni nu mănâncă nimic, dar beau doar sucul de la caisele uscate. Aceasta este tradiţia lor, o tradiţie ce provine încă din timpuri străvechi, pe care aceşti oameni o respectă.

Această tradiţie are loc într-o perioadă a anului în care fructele (caisele) nu sunt coapte încă. Medicii sunt de acord că modul în care aceşti oameni mănâncă şi perioadele lor de înfometare au contribuit la longevitatea acestor oameni şi la o sănătate mai bună.

Obiceiul de a consuma mari cantităţi de caise poate fi responsabil de protecţia pe care o are populaţia Hunza împotriva tumorilor. Sâmburii de caisă sunt bogaţi în vitamina B17, care are proprietăţi anti-cancerigene, iar din aceşti sâmburi, oamenii fac ulei.

Dar totul se rezumă la dozele mici din acest ulei, pentru că, în caz contrar, uleiul din sâmburi de caise poate pune viaţa în pericol. Iar caisul este un fel de pom care le aduce prestigiu celor din această comunitate, iar familia care are mai mulţi caişi pe pământul său este mai bine văzută de ceilalţi

Sursa: healthtipsportal.com.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel