Sari la conținut

Endocrinolog: Acesta este un simptom neobișnuit al diabetului

diabet
Sursă foto: GETTY Images

Din cuprinsul articolului

Un fruct de toamnă delicios și accesibil are efecte pozitive asupra sănătății umane, inclusiv pentru a ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase și la prevenirea diabetului de tip 2.

Nutriționistul Anton Fedorov este convins că perele au toate aceste proprietăți benefice, și nu numai ele. Potrivit expertului, totul se reduce la cantitatea zilnică de fibre de care are nevoie organismul nostru.

Un fruct de mărime medie conține aproape un sfert din necesarul nutrițional. Răspunzând la întrebarea ce oferă fibrele unei persoane, Fedorov notează că acestea dau o senzație de sațietate pentru o perioadă lungă de timp și ajută la digestie.

Datorită conținutului ridicat de fibre, perele au un indice glicemic scăzut. S-a dovedit științific că persoanele care mănâncă pere și mere au mai puține șanse de a dezvolta diabet de tip 2, scrie ActualNo.

Alte proprietăți utile ale perelor

Perele are și alte proprietăți utile, asigură specialistul. Conținutul ridicat de flavonoide – substanțe antioxidante – ajută la neutralizarea radicalilor liberi și reduce astfel inflamațiile. Fiind un aliment care luptă împotriva inflamațiilor, perele reduc probabilitatea apariției nu doar a bolilor cardiovasculare, ci și a anumitor tipuri de cancer.

Perele sunt un depozit de substanțe benefice, indispensabile pentru organism. Ele conțin multe vitamine și un număr mare de oligoelemente.

Potrivit cercetărilor, perele conțin zaharuri sănătoase, ușor digerabile; vitaminele A, C, K, grupa B; substanțe chimice – potasiu, fosfor, calciu, fier, sulf, acid folic, cobalt. Aceste fructe nu au grăsimi și colesterol. Dar ele conțin fitosterol, a cărui proprietate este de a preveni formarea plăcilor de colesterol.

Studiile au arătat că perele conțin serotonină, care induce sentimente de euforie, bucurie și combate depresia și stresul. Produsul are capacitatea de a stimula imunitatea.

Fructul reduce inflamațiile și îmbunătățește sistemul cardiovascular. Datorită calităților lor unice, au un efect benefic asupra digestiei și metabolismului, fac pielea și părul frumoase și sănătoase, întăresc dinții.

Dacă preparați felii de pere cu apă, această băutură este folosită ca un decongestionant și diuretic. Infuzia de pere sau sucul de fructe necoapte ajută în cazul tulburărilor intestinale, dizenterie și stafilococ.

Persoanele care își urmăresc greutatea sau care vor să scape de kilogramele în plus sunt deranjate de o întrebare logică: câte calorii are o pară? Răspunsul vă va încânta: 100 g de produs conțin puține calorii – doar 42.

Gustul parei îl întrece cu mult pe cel al mărului, dar acest fruct conține mult mai puțin zahăr. Iubitorii de pere uscate ar trebui să rețină: cantitatea de zahăr dintr-un astfel de produs crește brusc, ca în toate fructele uscate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel