vineri, august 12, 2022

Grăsimile care se găsesc în anumite tipuri de prăjituri și biscuiți pot afecta grav memoria, avertizează cercetătorii. Grăsimile trans sunt folosite în alimentele procesate pentru a îmbunătăți textura și pentru a da aromă. Aceste grăsimi sunt create prin adăugarea hidrogenului în uleiul vegetal pentru a-l face mai solid și se mai numesc și uleiuri parțial hidrogenate.

Recent, un studiu care a implicat 1000 de bărbați sănătoși, sub 25 de ani, a scos la iveală că cei care consumă grăsimi trans stau mai prost la capitolul memorie, indiferent de vârstă sau educație.

Te-ar mai interesa: Îngropat de viu la o petrecere. Cum a reușit să sc...

”Grăsimile trans înrăutățesc memoria mai ales în cazul bărbaților tineri și a celor de vârstă mijlocie. În plus, grăsimile trans au fost găsite ”vinovate” și pentru creșterea greutății corporale și dezvoltarea bolilor de inimă”, susține autoarea studiului dr. Beatrice Golomb de la Universitatea de Medicină San Diego.

Echipa de cercetători a studiat adulți care nu au fost diagnosticați cu boli de inimă. Participanții au completat chestionare despre dietă, cu ajutorul cărora a fost estimată cantitatea de grăsimi trans consumată.

Pentru a stabili starea memoriei, cercetătorii au prezentat participanților serii de câte 104 cartonașe pe care erau scrise cuvinte. Fiecare persoană trebuia să identifice cartonașele duble.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci pentru ca el să nu te uite nici...

Fiecare gram pe zi de grăsimi trans a fost asociat cu scădere cu 0,76% a estimării corecte.

Cei care consumau cele mai mari cantități de grăsimi trans, identificau cu 11 cuvinte mai puține, decât cei care mâncau foarte puține grăsimi trans.

Grăsimile trans sunt considerate nocive pentru inimă, chiar mai rele decât grăsimile saturate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private