Sari la conținut

Jurnalista celebră de la noi care s-a luptat cu infertilitatea. După ani de încercări și speranțe și-a împlinit visul

bebelus
Sursă foto: Wallpaper Flare
Microchimerismul fetal: amprenta bebelușului în mamă

La 48 de ani, Cristina Șincai-Kiss, jurnalista de la România TV, este una dintre cele mai apreciate jurnaliste de la noi, însă dorința ei legată de nașterea unui copil nu s-a văzut la TV, aceasta suferind fe infertilitate. Ea a apelat la ajutorul specialiștilor și a încercat toto ce a fost posibil pentru a deveni mamă.

Pentru Cristina Șincai-Kiss cuvântul infertilitate a fost ani buni o povară , iar acum visul de a deveni mamă a devenit realitate. După nenumărate încercări a reușit să aducă pe lume primul ei copil. Anunțul a fost făcut public pe Facebook, de reprezentanții clinicii unde Cristina a găsit sprijin de la medicii cu experiență.

Jurnalista
Sursa foto: Facebook

Jurnalista Cristina Șincai-Kiss, mamă la 48 de ani

„După 4 ani de încercări și speranțe, cunoscuta prezentatoare TV, Cristina Șincai-Kiss, și-a împlinit visul de a deveni mamă, învingând toate obstacolele infertilității, cu ajutorul medicului specialist, Andreas Vythoulkas, M.D.

Ghidat de grijă și experiență, dr. Andreas Vythoulkas, specialist în infertilitate, a creat un plan personalizat de tratament, deschizând astfel ușa către o lume de noi posibilități, la capătul căreia Cristina Șincai-Kiss își poate ține bebelușul în brațe.

Iată că nicio provocare nu este prea mare atâta vreme cât pacienta are determinare și perseverență, iar medicul îi este alături la fiecare pas.

Dacă vă confruntați cu infertilitatea sau căutați răspunsuri, suntem aici pentru a vă sprijini și a vă ghida în călătoria voastră”, este mesajul postat de clinica pe Facebook. 

Cauze ale infertilitatii feminine. Acestea pot fi:

  • Tulburari de ovulatie, care influenteaza eliberarea ovulului, precum sindromul ovarelor polichistice (SOP). Hiperprolactinemia, o afectiune in care ai prea multa prolactina – hormonul care stimuleaza productia de lapte – poate, de asemenea, sa influenteze ovulatia.
  • Prea multi hormoni tiroidieni (hipertiroidism) sau prea putini (hipotiroidism) pot influenta ciclul menstrual sau determina infertilitate. Alte cauze pot include exercitiul fizic intens, tulburari alimentare, traumatisme sau tumori.
  • Afectiuni ale uterului: malformatii uterine, fibroame, polipi, infectii ale endometrului, aderente la nivelul cavitatii uterine (sinechii ce pot sa apara in urma unui chiuretaj), utilizarea unui dispozitiv intrauteri pentru contraceptie (sterilet),
  • Afectiuni ale vaginului sau ale colului uterin : malformatii, infectii, cause imunologice (formarea de anticorpi antipermatici la nivelul glerei cervicale)
  • Deteriorarea sau blocajul/infundarea trompelor uterine, deseori cauzate de inflamarea trompelor uterine (salpingita), care este determinata de boala inflamatorie pelvina (BIP), de obicei provocata de o infectie cu transmitere sexuala (ITS) sau a interventiilor chirurgicale.
  • Endometrioza, care apare cand tesutul endometrului creste in afara uterului si poate influenta functia ovarelor, a uterului si a trompelor uterine.
  • Insuficienta ovariana primara (menopauza timpurie), cand ovarele se opresc din functionare si menstruatia se incheie inainte de 40 de ani. Desi cauza este in general necunoscuta, anumiti factori sunt asociati cu menopauza timpurie, intre care boli ale sistemului imun, anumite afectiuni genetice precum sindromul Turner sau purtatoarele sindromului X Fragil, dar si radioterapia si tratamentul chimioterapeutic, precum si fumatul.
  • Aderente la nivelul pelvisului (tesut cicatricial fibros format intre organele pelvine) ce se pot constitui in urma infectiilor , interventiilor chirurgicale sau endometriozei,.
    Alte cauze la femei includ:

Cancerul si tratamentul pentru cancer. Anumite cancere – in special, ale organelor reproducatoare feminine – influenteaza adeseori in mod sever fertilitatea femeii. Atat radioterapia, cat si chimioterapia pot sa influenteze fertilitatea.

Alte afectiuni. Problemele medicale asociate cu pubertatea intarziata sau absenta menstruatiei (amenoree), boala celiaca, diabetul deficitar controlat si anumite boli autoimune precum lupusul pot influenta fertilitatea femeii. Anomaliile genetice pot, de asemenea, sa faca improbabile conceptia si sarcina.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel