Marilyn Monroe, actrița SIMBOL și uluitoarea ei poveste de viață sfârșită MISTERIOS, la doar 36 de ani

Marilyn Monroe, actrița SIMBOL și uluitoarea ei poveste de viață sfârșită MISTERIOS, la doar 36 de ani
Marilyn Monroe, actrița SIMBOL și uluitoarea ei poveste de viață sfârșită MISTERIOS, la doar 36 de ani

Marilyn Monroe este un simbol de neclintit al divei absolute. Departe de standardele de frumusețe ale epocii noastre, este femeia care rămâne reprezentativă în lumea cinematografiei mondiale.

Povestea ei de viață este impresionantă, cum în ciuda tuturor obstacolelor, a reușit să ajungă o divă absolută.

Mama ei a încercat să o omoare, când era mică. Pe numele ei adevărat Norma Jean Mortenson, nu și-a cunoscut tatăl niciodată. Bolnavă de schizofrenie, mama sa a încercat să o sufoce cu perna, potrivit site-ului de povești ale celebrităților Goalcast.

A crescut în orfelinate și a fost agresată sexual de familiile care trebuiau să aibă grijă de ea. În disperarea de a se salva din acel mediu, a renunțat la școală și s-a căsătorit la 16 ani.

A început să lucreze într-o fabrică de muniții, unde a fost descoperită de un fotograf. Tot el a fost cel care a lansat-o în lumea modei, devenind un manechin de succes.

În 1946 a divorțat, an în care a primit și primul rol într-un film. Atunci s-a vopsit blondă și s-a reinventat. A devenit Marilyn Monroe.

Vocea seducătoare și formele apetisante au transformat-o într-o vedetă imediat. Cunoscută deja, era pregătită să devină actriță, deși mulți nu credeau în talentul ei.

În ciuda succesului pe care îl avea, se simțea nesigură. Avea episoade frecvente de depresie, lucru care o făcea să întârzie adesea la filmări.

Era însă hotărâtă să fie o actriță impecabilă, de aceea o aducea la filmări întotdeauna pe Paula, profesoara ei de teatru. De asemenea, pentru a fi credibilă în scenele sale, își amintea stările din copilărie, cele pline de traume și durere. Marilyn Monroe spunea: ”Eu trebuie să muncesc, ca să pot trăi decent și cu sufletul împăcat. Munca mea este singura speranță demnă de încredere pe care o am.”

Încasările filmelor cu Marilyn au fost uriașe, depășind 200 milioane de dolari. A reușit să își ia propria casă abia în ultimul său an de viață și nu deținea multe lucruri. În schimb, zâmbetul de milioane și prezența seducătoare o făceau dorită în multe cercuri influente.

Marilyn a fost găsită moartă în casă, pe 5 august 1962, la doar 36 de ani. Viața ei a devenit subiect al multor filme și cărți, peste 300.

Zeci de ani mai târziu, încă este considerată simbol al frumuseții și sex-appeal-ului. Diva absolută, peste care anii nu trec. Prezența ei de spirit și farmecul inconfundabil nu vor fi uitate niciodată.

Marilyn a lăsat în urmă o mulțime de citate inspiraționale, care încă sunt de mare actualitate.

”Trebuie să începem să trăim, înainte de a îmbătrâni. Teama este prostească. La fel și regretele.” – Marilyn Monroe (n.1.06.1926 – d. 5.08.1962)

”Eu cred ca totul se intampla dintr-un motiv. Oamenii se schimba astfel incat tu sa poti invata sa renunti la ei, lucrurile merg prost pentru ca tu sa le apreciezi atunci cand merg bine, tu crezi minciuni pentru ca in cele din urma sa inveti sa nu ai incredere in nimeni in afara de tine si, uneori, lucrurile bune se destrama pentru ca lucrurile si mai bune sa se adune la un loc.”

“O fata inteleapta saruta, dar nu iubeste, asculta, dar nu crede si pleaca inainte sa fie parasita.”

“Eu sunt buna, dar nu sunt un inger. Pacatuiesc, dar nu sunt diavolul. Sunt doar o fata mica intr-o lume mare, incerand sa gasesc pe cineva pe care sa-l iubesc.”

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook