Sari la conținut

Medic: Aceasta este cea mai bună legumă care încetinește îmbătrânirea

legume
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Specialiștii Harvard: cel mai bun aliment pentru un creier

Medic: Aceasta este cea mai bună legumă care încetinește îmbătrânirea

Pe lângă faptul că te ajută să slăbești, o legumă te poate ajuta să încetineți îmbătrânirea. Un medic nutriționist vine cu explicașii.

Cea mai bună legumă pentru pierderea în greutate și împotriva îmbătrânirii rapide este varza chinezească.

leguma anti-îmbătrânire
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

„Varza chinezească este unul dintre primele 10 alimente dietetice. Cert este că conține puține calorii și multă apă, ceea ce îl face un produs ideal pentru pierderea în greutate. De asemenea, este bogat în fibre, ceea ce te face să te simți plin pentru o lungă perioadă de timp. Cantitatea de varză chinezească pe care o puteți mânca pe zi depinde de nevoile și preferințele dumneavoastră individuale. Cu toate acestea, ca regulă generală, se recomandă să consumați aproximativ două-trei porții de legume pe zi, inclusiv varză chinezească. O porție de varză chinezească este de aproximativ 150-200 de grame. Aceasta poate fi, de exemplu, o salată sau o supă cu varză chinezească. În același timp, nu trebuie să abuzați de acest produs pentru a evita eventualele probleme digestive”, a comentat nutriționistul și candidatul la științe medicale Angelina Dubina.

Varza chinezească conține antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi din organism. Aceste substanțe dăunează celulelor, declanșând astfel procesul de îmbătrânire. Antioxidanții leagă radicalii în compuși neutri și îi elimină din organism, întinerind astfel organismul.

Medicul mai spune că, de asemenea, conținutul de vitamine din acest produs nu este de neglijat. Vitamina C, care este și un antioxidant și ajută la combaterea radicalilor liberi, întărește sistemul imunitar.

Ajută la întărirea funcționării sistemului imunitar: crește rezistența țesuturilor de barieră (piele și membranele mucoase) la orice agenți patogeni externi (viruși, ciuperci, bacterii). Și vitamina K ajută la întărirea oaselor și la îmbunătățirea circulației sângelui, ceea ce ajută la prevenirea osteoporozei și a altor boli legate de oase.

Conținutul ridicat de apă și fibre din această legumă stimulează curățarea organismului de toxine și deșeuri, adaugă specialistul. Varza chinezească ajută la producerea globulelor roșii și albe. Acest lucru este important pentru persoanele care suferă de anemie.

Vitaminele A și K conținute de varză susțin producția de rodopsina. Această substanță afectează coagularea sângelui și este responsabilă pentru calitatea vederii în întuneric. Iar prezența magneziului și a fierului ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral și atac de cord.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel