Sari la conținut

Rețeta tradițională de lebăr. Cum pregătești un aperitiv delicios pentru masa de Crăciun

lebar pentru masa de Craciun
sursa FOTO kanald
retete lebar

Rețeta tradițională de lebăr. Lebărul este un fel de mâncare tradițională care nu lipsește niciodată de pe mesele românilor, în special în perioada de sărbători. Vă prezentăm cea mai savuroasă rețetă de lebăr tradițional!

Ingrediente

  • 1 ficat porc
  • 2 plămâni
  • 1 plină
  • 200 g carne grasă de pe guşa porcului
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1-2 intestine de porc pentru cârnaţi
lebar pentru masa de Craciun
sursa FOTO kanald

Pregătire

Ficatul, plămânii, splina și carnea grasă trebuie spălate bine și ținute în apă rece vreme de 30 de minute pentru a se elimina tot sângele, după care se fierb în apă rece cu sare și cimbru, scrie retete.unica.ro. După fierbere, zeama obținută nu se aruncă, iar carnea și măruntaiele sunt date prin mașina de tocat. Pasta obținută se frământă cu 2-3 linguri din sucul în care au fiert ingredientele. La mașina de tocat se adaugă pâlnia pentru cârnați și prin ea se trec intestinele de porc. Intestinele sunt umplute, se leagă la ambele capete și se pun la frigider.

Cea mai mare GREȘEALĂ pe care o facem cu pomana porcului

Părintele Vasile Ioana îi sfătuiește pe români înainte de Crăciun în legătură cu pomana porcului. Cea mai mare GREȘEALĂ pe care o fac mulți români!

„Dragii mei români, vă rog din toată inima, nu mâncați de dulce în Ajunul Crăciunului! Ajun înseamnă ajunare, adică să îți pregătești trupul și sufletul pentru venirea marii sărbători a Nașterii Domnului. Pomana porcului este o greșeală dacă se face în Ajunul Crăciunului. Crăciunul nu este despre pomana porcului. Pomana porcului poate să te depărteze de adevăratul motiv pentru care sărbătorești Crăciunul.

Iisus s-a născut smerit într-o peșteră pentru a te mântui pe tine, dragul meu român! Și pentru că te iubesc, române bun, nu mânca de dulce în Ajunul Crăciunului, adică astăzi și mâine! Încearcă să mănânci uscat, să mănânci puțin ca să-i arăți și tu lui Dumnezeu că vrei să-ți pregătești peștera sufletului tău, astfel încât Iisus să se nască în tine. Iisus nu s-a născut doar în Bethlehem. Iisus s-a născut și se naște în fiecare suflet. Ține post astăzi și mâine și te vei bucura duhovnicește. Hristos să fie cu tine, nu porcul!”, a zis Vasile Ioana, potrivit DCnews.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel