Sari la conținut

Trei alimente anticancer care ar putea reduce riscul de mortalitate cu 30%

Din cuprinsul articolului

Longevitatea ta ar putea fi pusă în pericol de probleme grave de sănătate precum cancerul, dar, din fericire, anumite alimente ar putea oferi protecție, potrivit unui expert.

În mâncare există mai mult decât aspectul și gustul ei. De fapt, profilul nutrițional al anumitor alimente ar putea fi atât de puternic încât ar putea evita amenințările grave la adresa longevității, cum ar fi cancerul. Un expert a împărtășit cele trei alimente care ar putea face acest lucru cu plăcere.

Deși nu există o abordare universală a longevității, o dietă sănătoasă este fundamentul unei vieți lungi și sănătoase.

Tony Pemberton, un expert în nutriție, a împărtășit trei alimente care ies cu adevărat în evidență.

Cacao

Probabil te bucuri deja de niște cacao sub formă de ciocolată, dar expertul a explicat că ar trebui să optezi pentru cea crudă.

Pemberton a spus: „Cacaoul crud conține polifenoli – antioxidanți – care ajută la repararea ADN-ului.

„Este, de asemenea, bogat în alcaloidul teobromină, care ajută la reducerea inflamației și vă poate proteja de boli precum bolile de inimă, cancerul și diabetul.”

Expertul a spus că aproximativ 20 până la 30 de grame de caco pe zi ar trebui să fie suficiente pentru  a oferi un impuls „semnificativ” de polifenoli.

Ceai verde

Dacă nu te simți tentat să schimbi ceașca zilnică cu alternativa sa verde, Pemberton s-ar putea să te determine să te gândești din nou.

El a spus: „Ceaiul verde conține antioxidanți numiți catechine, care reduc inflamația și ajută la repararea ADN-ului.

„Ceaiul verde conține EGCG, cel mai puternic tip de catechină, precum și îmbunătățește starea de spirit, pierderea grăsimilor și chiar sănătatea ochilor. Și alte tipuri de ceai au acest efect, dar ceaiul verde are cele mai multe beneficii.”

În plus, chiar și o singură ceașcă de ceai verde ar putea începe să facă diferența, potrivit expertului.

Cafea verde

În timp ce această opțiune ar putea suna exotică, boabele de cafea verde sunt doar boabe de cafea neprăjite.

Pemberton a spus: „Boabele de cafea sunt în mod natural verzi, dar procesul de prăjire le devine maro. Boabele de cafea verzi sunt bogate în antioxidanți și alți compuși activi farmacologic, care reduc riscul de cancer și inflamația, dar procesul de prăjire dăunează unora dintre aceste proprietăți.”

Pe lângă prevenirea problemelor care pun viața în pericol, cum ar fi cancerul, aceste trei alimente vă pot crește longevitatea prin conținutul lor de antioxidanți.

„Un studiu recent, publicat în Journal of Nutrition, a constatat că persoanele care au consumat o cantitate mare de polifenoli au avut o rată de mortalitate cu 30% mai mică, comparativ cu cei cu un aport moderat.”

Dacă aceste trei opțiuni nu vă atrag, există o mulțime de alte alimente care sunt pline cu polifenoli.

Portalul de sănătate Zoe explică că fructele de pădure, nucile, semințele, uleiul de măsline, fasolea, legumele și soia ar putea ajuta „să vă asigurați că dieta dumneavoastră este bogată” cu aceste proprietăți ani-cancer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel