Sari la conținut

REZULTATE BAC 2013. Trucuri cu ajutorul cărora vei trece cu bine peste perioada stresantă a examenelor de la BAC 2013

Admiterea la facultate şi examenele de la bacalaureat 2013 poate fi extrem de stresantă, iar ultima sută de metri poate determina succesul sau eşecul.

Oboseala, somnul insuficient şi emoţiile vă pot pune beţe în roate, indiferent cât de mult aţi învăţat. Fiţi foarte atenţi şi ce mâncaţi înaintea unui examen important!

Fructele precum bananele şi avocado pot fi arma voastră secretă. Ele vă dau energie şi stimulează creierul.

„În general, alimentele care conţin vitamine din grupul B, de exemplu peş­tele gras ca heringul, macroul sau somonul, sunt foarte indicate”, explică medicul nutri­ţio­nist Luiza Pîrvu.

Peştele este o sursă excelentă de acizi graşi omega-3, importanţi pentru buna funcţionare a creierului, în perioada bacalaureatului. Două porţii de peşte pe săptămână sunt esenţiale pentru o inimă şi o minte sănătoasă, spun specialiştii.

De asemenea, consumaţi multe proteine înaintea marelui test. Organismul tranformă proteinele în tirozină, responsabilă pentru secreţia de dopamină şi noradrenalină, care joacă un rol important în stimularea atenţiei şi a activităţii intelectuale.

Cele mai importante surse de proteine sunt ouăle, mazărea, fasolea, lactatele slabe, cerealele şi nucile.

Produsele cu soia sunt şi ele necesare în dieta unei persoane ce trece printr-o perioadă de efort intelectual. Soia conţine lecitină, cunoscută ca metodă de stimulare a memoriei.

Perioadele stresante seacă organismul de energie, aşa că nu e indicat să vă înfometaţi. Mai mult, ciocolata sau cafeaua pot face minuni atunci când mintea e obosită.

„Cofeina ne stimulează atenţia. Nu exageraţi însă. Cantitatea indicată este de 60-80 de miligrame de cofeină, adică una-două ceşti de cafea pe zi“
, vă mai sfătuieşte nutriţionistul.

Un aport sănătos de fier şi calciu pot ajuta în lupta cu emoţiile, ştiut fiind că mulţi elevi nu se pot concentra din cauza stresului şi, în timpul examenului, au senzaţia că au uitat toată materia pe care au învăţat-o.

Activităţile în aer liber vă vor relaxa şi vor diminua starea de anxietate. În splus, exerciţiile regulate vă ţin în alertă, reduc stările de moleşeală şi vă ajută să dormiţi mai bine în perioada examenelor de la BAC 2013 şi în aşteptarea Rezultatelor de la BAC 2013.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel