Sari la conținut

Ultimă oră. Situația dificilă cu care se confruntă refugiații din Ucraina: „S-a impus transportul la spital”

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a vorbit despre situația dificilă cu care se confruntă refugiații din Ucraina. Acesta a spus că mulți dintre refugiați au avut nevoie de intervenție, pentru acordarea primului ajutor SMURD.

Ultimă oră. Situația dificilă cu care se confruntă refugiații din Ucraina: „S-a impus transportul la spital”

Autoritățile caută tot mai multe căi de a-i ajuta pe refugiați. Astfel, Asociația ‘Zi de Bine’ a înființat o linie telefonică prin care este ușurată comunicarea în limba ucraineană cu corpul medical. Cei care sună la numărul 0040373787805 cu acoperire națională și apelabil gratuit nonstop au acces la consultații direct prin telefon.

1.000 de refugiați se află în tabăra mobilă de tranzit

De asemenea, românii încearcă să le ofere ucrainenilor cele mai bune condiții posibile de cazare și hrană. La Huși, în județul Vaslui, de exemplu, aproape 1.000 de refugiați se află în tabăra mobilă de tranzit amenajată în municipiu, iar în zona capitalei sunt ocupate mai mult de jumătate din cele 7.000 de locuri amenajate, afirmă purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.

„Au fost situaţii în care după acordarea asistenţei medicale în aceste centre s-a impus transportul la spital”

„Hoteluri, centre sociale, cămine studenţeşti, cămine pentru bătrâni, săli de sport, cămine culturale, baze sportive și alte asemenea spaţii care pot servi pentru adăpostire. În aceste spaţii, este asigurată cazarea, evident, dar şi hrana, şi în condiţii deosebite asigurăm şi asistenţa medicală, pentru că au fost cazuri de persoane care au avut nevoie de intervenție, pentru acordarea primului ajutor SMURD. Au fost situaţii în care după acordarea asistenţei medicale în aceste centre s-a impus transportul la spital pentru unele dintre persoane, atât persoane vârstnice, dar şi pentru copii”, a declarat Daniel Vasile, potrivit RRA.

România pune la dispoziție și locuri de muncă pentru refugiații ucraineni

La Brașov, oferta depășește 2.000 de posturi, potrivit primarului Allen Coliban.

Coliban: locuri de muncă prioritar în domenii tradiționale

„Vorbim de locuri de muncă prioritar în domenii tradiționale pentru Brașov, cum ar fi IT, cum ar fi zona de inginerie și automotive, cum ar fi segmentul HoReCa, dar și locuri de muncă pretabile și deschise și celor care nu au calificări înalte, pentru că există locuri de muncă în retails, locuri de muncă în triere, care pot fi ocupate în urma unui curs de o săptămână sau două”, a declarat Allen Coliban.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel